Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Μεγάλες ρωσικές ασκήσεις μια ανάσα από το Ιράν!

Μεγάλες διακλαδικές στρατιωτικές ασκήσεις σε ένα τόξο που ξεκινά από το Νότια Ρωσία, περνά στην Αμπχαζία και τη νότιο Οσετία και καταλήγει στην Αρμενία με την κοινή επωνυμία «Caucasus-2012 ανακοίνωσε πριν λίγο ότι θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν όλα τα σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα (αντιαεροπορικά S-400, άρματα μάχης T-90, ΤΟΜΑ BMP-3, αντιαεροπορικά SHORADS Τοr-M1/M2, αλλά και Pantsir-S, μαχητικά κρούσης Su-34, πολλαπλού ρόλου, Su-35, τακτικά βλήματα επιφανείας-επιφανείας Iskander-Μ, αλλά και παλαιότερα, όπως τα άρματα μάχης Τ-80, Α/Α S-300 κλπ.

Γενικά πρόκειται για μια τεράστια επίδειξη ισχύος που θέλει να στείλει το μήνυμα στη Δύση να μείνει μακριά από την περιοχή του Καυκάσου και της Κασπίας (Ιράν).

Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο νέο δεδομένο όμως της άσκησης είναι ότι αυτή θα είναι προσανατολισμένη σε στρατηγικό επίπεδο, καθώς θα αφορά ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ από τη μια πλευρά και το Ιράν από την άλλη.

«Θα είναι μια καλή ευκαιρία επίδειξης της νέας ρωσικής πολεμικής ισχύος», σχολιάζει ο Viktor Mizin του ινστιτούτου στρατηγικών αναλύσεων στο ρωσικό πρακτορείο RT: «Θα δείξουμε ότι η Ρωσία έχει περάσει μέσα από μια περίοδο αναγέννησης της πολεμικής της μηχανής, και τώρα έχει γίνει όχι μόνο ένας οικονομικός και πολιτικός «παίχτης» σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ένας στρατιωτικός παράγοντας».

Οι ασκήσεις θα κινηθούν περισσότερο σε στρατηγικό παρά τακτικό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι θα αφορά τη συμμετοχή μονάδων μεγάλης κλίμακας.

Η Ρωσία έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει , και μέσω του νέου αναπληρωτή πρωθυπουργού Dmitri Rogozin προσφάτως, ότι μια στρατιωτική εμπλοκή στο Ιράν, μοιραία θα αποτελέσει και απειλή για την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας. Αυτό γιατί η Ρωσία είναι κράτος γειτονικό προς το Ιράν, και κάθε απειλή για το Ιράν είναι απειλή και για την ίδια, τονίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι σε κάθε ευκαιρία.

ΠΗΓΗ : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Λευκάδα: Οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι μετά από συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες, οριστικοποιήθηκε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights