Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Οι «Φουρτουνάκηδες» και «Βροντάκηδες» του Μεγανησίου

Η δημιουργία ενός συλλόγου καταδεικνύει περίτρανα το μεγάλο πρόβλημα του Μεγανησίου. Ο διχασμός της βάσης της κοινωνίας του σ’ όλο του το μεγαλείο.

Τεράστιες οι ευθύνες των δύο δημοτικών παρατάξεων, κυρίως όμως της πλειοψηφούσας στις τελευταίες εκλογές. Και τούτο διότι, από την πρώτη κιόλας μέρα ο ίδιος ο δήμαρχος με δήλωσή του έδωσε παράταση στην προεκλογική περίοδο και λάθη επί λαθών δύο χρόνια μετά τις εκλογές διαιωνίζουν μία αρρωστημένη κατάσταση.

Η πόλωση και η διαίρεση του Μεγανησιώτικου λαού εξυπηρετεί και τους δύο. Μην έχοντας ουσιαστικές πολιτικές διαφορές στα προγράμματα που θ΄ακολουθούσαν αναλαμβάνοντας το δήμο ,οι ηγέτες των παρατάξεων, πιστοί  στην κυβερνητική πολιτική του «μαύρου μετώπου», συντηρούν το διχασμό για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους κι αποπροσανατολίζουν τον Μεγανησιώτη από τα πραγματικά του προβλήματα.

Ουδείς ασχολείται με το κόψιμο μισθών και συντάξεων, το χαράτσι της ΔΕΗ, την κατάργηση του αφορολογήτου, την απόλυση υπαλλήλων ( έστω και εποχιακών), την αύξηση του ΦΠΑ, την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου , το πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών, την εξάμηνη παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», τις περιστολές δαπανών σε παροχές του δήμου όπως φωτισμός, σκουπίδια, λεωφορείο.

Ο επαναπατρισμός των νέων μας κι η επιστροφή τους στο νησί, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, είναι γεγονός. Κανείς όμως δεν συζητά για το μέλλον αυτών των παιδιών. Τώρα θα γίνει κατανοητό πόσο εύθραυστη και σάπια ήταν η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη.

Για αυτά τα προβλήματα οι «κομφορμιστές» του νησιού μας δεν μπήκαν καν στον κόπο να ξοδέψουν ούτε σταγόνα μελάνι. Το να ψηφίζει κανείς ένα αριστερό κόμμα δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι όποιες υποχρεώσεις του κι ευθύνες του έχουν εκπληρωθεί. Η ψήφος στην αριστερά δεν λειτουργεί σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Και οι ευθύνες τέτοιων ανθρώπων τεράστιες. Αντιθέτως  άμεση ήταν η αντίδρασή τους στην δημιουργία ενός συλλόγου που θα έπρεπε να συνδράμουν και να βοηθήσουν στην δημιουργία του και με την συμμετοχή τους να του δώσουν τον κατάλληλο προσανατολισμό.

Αγαπητοί Μεγανησιώτες, φίλοι κι αναγνώστες, η « Αποκριά» στον τόπο μας έχει κρατήσει περισσότερο της χρονικής διάρκειας που της έπρεπε και  οι «μάσκες» έπεσαν. Η μόνη διέξοδός μας  είναι να καταδικάσουμε  στην αφάνεια τους υπευθύνους της πόλωσης, οπαδούς του «μαύρου μετώπου», και να δημιουργήσουμε τα σχήματα εκείνα που θα ενώσουν την λαϊκή βάση ενάντια στις επιταγές του μνημονίου και της τρόικας και θ΄ αντισταθούν  στην φοροεπιδρομή, τις απολύσεις και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις συμπολιτών μας, αλλά και στη υπεράσπιση των κοινωνικών κεκτημένων. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.

Γιώργος Γαβρίλης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το θέμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών και στο Μεγανήσι φέρνει ο Γ. Καλούδης στη συνεδρίαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 19-7-2013 ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ   Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ […]

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 95,1: “Θα πρέπει τα τρενάρουμε την πρόταση της Easyjet” και παρέμβαση του Γιώργου Γαβρίλη

Με αφορμή την κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας ‘Εasyjet’ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για […]

5 Σχόλια

 1. Η πόλωση στο Μεγανήσι όντως μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια.
  Η ΚΕΠΜ είχε θίξει το συγκεκριμμένο ζήτημα στους ηγέτες των δύο παρατάξεων, χωρίς αποτέλεσμα.
  Ίσως και ο Μέντης θα έπρεπε να κάνει μία κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις ένεκα του ενωτικού του χαρακτήρα που πρέπει να έχει ως σύλλογος όλων των Μεγανησιωτών.
  Όσον αφορά Γιώργο, το ποιούς εξυπηρετεί αυτή η πόλωση, δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί αυτόν που βρίσκεται σε διαρκεί πτώση από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών. Το ότι το κάνει μάλλον πρέπει να οφείλεται στο ότι έτσι έχει μάθει να δρα πολιτικά και δεν ξέρει να ελίσσεται και να εξελίσσεται.Πολιτικές πεπατημένες παρελθόντων χρόνων. Αυτές ξέρουν αυτές εμπιστεύονται.
  Όσον αφορά τους κομφορμιστές, ναι μεν στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι, ωστόσο ως γνωστόν μπορείς να κοροιδεύεις έναν για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι πολλούς για πολύ καιρό. Άρα ξέρουμε ποιός είναι τι.

  1. καλή σου μέρα Σπύρο και καλή χρονιά, μήπως μπορείς μιας και εξ όσων γνωρίζω είσαι και μέλος του “Μέντη” να μας πληροφορήσεις από που αγόρασαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες που μοίρασαν στα γερόντια και γιατί;
   και μετά συζητάμε αν θέλεις κι αν μπορεί ο “Μέντης” να ενώσει την κοινωνία. Όποιος θέλει να ενημερωθεί για το πως λειτουργεί σήμερα το Μεγανήσι, ας μπεί στον κόπο να μου τηλεφωνήσει να ενημερωθεί.Το έχω ξαναπεί είναι αλλιώς να το βιώνεις, ειδικά άνθρωποι που εξαρτώνται από ντόπιους για μεροκάματο! Δεν θα πώ περισσότερα.

 2. Καλημέρα Γιώργο. Είμαι μέλος του Μέντη, όχι όμως και του Δ.Σ. ώστε να έχω πλήρη άποψη για το θέμα με τις πίτες. Ωστόσο ως κίνηση θα μου επιτρέψεις να πω ότι ήταν θετική, ανεξάρτητα σε ποιον τις ανέθεσαν να τις φτιάξει. Γενικά στον Μέντη συμβαίνουν και αρκετά θετικά πράγματα τα οποία καλό είναι να τα αναφέρουμε ώστε και η κριτική μας απέναντί του να έχει αξία και αποίχηση στην Μεγανησιώτικη κοινωνία.

  Υ.Γ. Την ανακοίνωση για την ημερίδα πως την είδες;

 3. Σπύρο τα λόγια κι οι κουβέντες καλές είναι να γίνονται, όταν φέρνουν αποτέλεσμα. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια του χρόνου. H κοινωνία πρέπει να βρεί τρόπο ν αντιδράσει και να μην περιμένει βοήθεια από κανέναν “πεφωτισμένο”. Πρέπει να βρεί τρόπο να οδηγεί κι όχι να σύρεται από τις εξελίξεις.Αυτός για μένα είναι ο κανόνας για όλα τα ζητήματα που εσχάτως μας απασχολούν. Όσο περιμένουμε τον δίπλα ν αντιδράσει, τόσο πιο κοντά να κοιμόμαστε κάτω από μια γέφυρα μας βλέπω.
  Η πρωτοβουλία έπρεπε να ήταν από την Κίνηση κι όποιος ήθελε ας συμμετείχε.Η κοινωνία του Μεγανησίου θέλει να αφήσει γρήγορα πίσω της ό,τι την διχάζει γιατί “πλην Λακεδαιμονίων” αισθάνεται την βαριά ανάσα της κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights