Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
11 Αυγούστου 2022

Eργατικό Κέντρο Λευκάδας-Δελτίο τύπου

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΙΔΡΥΤΙΚΟ  ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ

 

Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7                                                                                                                          ΤΗΛ. 2645022466                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Αρ.Πρ.                                                                                                                      Λευκάδα   12-1-2012                    

 

Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου 36/1944

Αρ. εγγρ. Ειδ. Βιβλ. Επαγ. Σωμ. 11/1951 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ  ΤΗΣ  Ε.Γ.Σ.Σ.Ε 

ΚΑΙ  ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ» 

ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ  ΤΗΣ  Γ.Σ.Ε.Ε

 

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ  καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης του «ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» και του ΣΕΒ για να βάλουν ταφόπλακα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Στη γραμμή κυβέρνησης – ΣΕΒ ήρθε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ)  να πάνε στον “κοινωνικό διάλογο” που θα χρησιμοποιηθεί από κυβέρνηση – τρόικα – ΕΕ για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όταν και όποτε θέλουν οι κεφαλαιοκράτες, με μισθούς πείνας.

Οι δύο παρατάξεις  υπερθεμάτισαν για τη μείωση του “μη μισθολογικού κόστους”, δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση για την διευκόλυνση των σχεδίων της προκειμένου να φορτωθεί όλο το βάρος της ασφάλισης στις πλάτες των εργαζομένων, χαρίζοντας στην πλουτοκρατία δεκάδες δισ. ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για νέα αντιασφαλιστικά τερατουργήματα. Λες και το “μη μισθολογικό κόστος” δεν αφορά το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το αστικό ιδεολόγημα ότι ο μισθός και τα δικαιώματά τους είναι κόστος. Είναι ένα μικρό μέρος του πλούτου που παράγουν και τον αρπάζουν οι καπιταλιστές. Καμιά θυσία για την κρίση, που μαστίζει όλη την ΕΕ.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ μαζί με το ΠΑΜΕ με ανακοίνωση τους καλούν τους εργαζόμενους να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς την ανάγκη απέναντι στην ενιαία επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, και τρόικας, να απαντήσουν το επόμενο διάστημα με κλιμάκωση του αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς με στόχο να μην παρθεί κανένα νέο μέτρο και να παρθούν πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την στήριξη και τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. και κάνουν τη ζωή τους κόλαση.

ΛΕΥΚΑΔΑ 12-1-2012

 

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *