Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιουλίου 2021

Ο Τζουμάκας βγαίνει μπροστά και στην κόντρα

Με τους δελφίνους και την κυβέρνηση Παπαδήμου τα έβαλε ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

“Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη” είπε ο Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας για τους υποψήφιους διαδόχους του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν σταμάτησε όμως εκεί..

Αφού είπε για τον Γ. Παπανδρέου οτι “ηττήθηκε οτι το πρόσωπο αλλά η πολιτική που εφάρμοσε” χαρακτήρισε τους δελφίνους ως “εκτελεστικά όργανα της διαπλοκής που, αφού οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση, οργανώνουν τώρα μία δεύτερη επιχείρηση ελέγχου και κατάληψης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απο πρόσωπα ελεγχόμενα απο επιχειρηματικούς κύκλους”.

Ο κ. Τζουμάκας έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της κυβέρνησης Παπαδήμου λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “είναι εκτός κάθε οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, συνεχίζει το εμπόριο του φόβου περί χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας απο το ευρώ, γεγονός που ούτε επαληθεύτηκε ούτε θα επαληθευτεί”.

Οταν ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τζουμάκας είπε οτι “στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαδικασίες και αναλαμβάνω πρωτοβουλία και βγαίνω μπροστά”.

Σε ο,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Τζουμάκας προτείνει συλλογική ηγεσία καθώς -όπως είπε- τα αρχηγικά κόμματα αποτελούν μία συντηρητική θεσμική λειτουργία και στο πλαίσιο αυτό προτείνει άμεσα τη θεσμοθέτηση δύο αντιπροέδρων στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, προτείνει “μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων που κινούνται σε μία προοδευτική λύση εξόδου από την κρίση στην οποία μπορεί να συμβάλλει το ΠΑΣΟΚ, κόντρα στο νεοφιλελεύθερο τόξο του μνημονίου”.

Με “συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε απο την κρίση και είμαστε σήμερα εδώ για να πούμε οτι είναι υποψήφια η προοδευτική πολιτική γιατί οι σοσιαλιστές δεν μπορεί να είναι με την αγορά και το νεοφιλελευθερισμό” τόνισε ο κ. Τζουμάκας.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *