Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

“Γλυκές” επιδοτήσεις έως 35000 ευρώ σε ανέργους

Γλυκές… επιδοτήσεις έως και 35.000 ευρώ σε ανέργους που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί κατά 100% όσους ανέργους επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση παραγωγής τοπικών εδεσμάτων. Ποιές είναι οι επιλέξιμες δαπάνες. Οι απαραίτητες προϋποθέσει

Γλυκές… επιδοτήσεις έως και 35.000 ευρώ σε ανέργους που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, το δικό τους εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών και τοπικών γλυκισμάτων.

Μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα της εξ ολοκλήρου χρηματοδότησης, χωρίς δηλαδή ο άνεργος να βάλει χρήματα από την τσέπη του, για να στήσει μία μικρή επιχείρηση παρασκευής και παραγωγής τοπικών γλυκών.

Η δράση έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% και επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση είναι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, δαπάνες για σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, για κατάρτιση, για αγορά εξοπλισμού και πρώτων υλών, δαπάνες για την ίδρυση της επιχείρησης, την απόσβεση παγίων κ.ά.

Για παράδειγμα, γλυκά του κουταλιού από πορτοκάλι, καρύδι, σύκο, αχλάδι, τριαντάφυλλο, κάστανο, σταφύλι κ.λπ., αλλά και άλλα παραδοσιακά και τοπικά γλυκίσματα, όπως του ταψιού, καριόκες, ροξάκια κ.λπ.

Λόγω της οικονομικής ύφεσης οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί στις επιλογές τους και μάλιστα στρέφονται σε παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα.

Αποτελεί, λοιπόν, μία ευκαιρία το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου οι επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι παλιές και τοπικές συνταγές, να παρασκευάσουν παραδοσιακά γλυκά.

Το πρόγραμμα λέγεται «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)» και απευθύνεται σε ανέργους που σκοπεύουν να δημιουργήσουν τώρα τη δική τους επιχείρηση.

Η δράση έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% και επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση είναι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ.), δαπάνες για σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, για κατάρτιση, για αγορά εξοπλισμού και πρώτων υλών, δαπάνες για την ίδρυση της επιχείρησης, την απόσβεση παγίων κ.ά.

Συνέχεια του άρθρου εδώ

ΠΗΓΗ :  mylefkada.gr via kourtisgiorgos.blogspot.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *