Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Συνάντηση Παπαδήμου-ΚΕΔΕ αύριο με φόντο τον Καλλικράτη 2

Τα οικονομικά των ΟΤΑ αλλά και τα θεσμικά («Καλλικράτης 2») θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της συνάντησης, στις 12 το μεσημέρι, του πρωθυπουργού Λουκά

Παπαδήμου και του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικότερα, τρεις είναι οι άξονες των θεμάτων που θα τεθούν εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και αφορούν: Πρώτον, την πορεία των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεύτερον την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αναπτυξιακή διέξοδο και ανάχωμα στην ανεργία και τρίτον, την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως βασικό μοχλό κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

«Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς, η τοποθέτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού επί των θεμάτων που απασχολούν σήμερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του θεσμού, την προώθηση πρωτοβουλιών τοπικής ανάπτυξης και τη στήριξη των δήμων για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΚΕΔΕ.

«Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, είναι γνωστή η θέση της ΚΕΔΕ, την οποία θα υποστηρίξει και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό: Να τηρηθούν δηλαδή, τα συμφωνημένα με το υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2012 και τις αποδόσεις στους δήμους», καταλήγει.

Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου ΚΕΔΕ

Αμέσως μετά, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου θα γίνει ένας απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας της διοίκησης. Μεταξύ, δε, των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η σύμβαση ΥΠΕΣ-ΚΕΔΕ-ΕΕΤΑΑ για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ειδικότερα, θα γίνει:

  • Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη για τη συνάντηση του προεδρείου με τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο και τους προέδρους των ΠΕΔ καθώς και για οργανωτικά θέματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή 27- 28 Ιανουαρίου.
  • Ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Ισότητας.Εισηγητές: Ν. Παπαγγελής, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών, Γ. Καραγιάννης, αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών, Δ. Κουτσούρη, σύμβουλος ΚΕΔΕ.
  • Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΕΣ-ΚΕΔΕ-ΕΕΤΑΑ για την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Εισηγητής: Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής.
  • Πηγή:aftodioikisi.gr
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights