Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

50 εκ. Ευρώ για τη ζεύξη της Λευκάδας

Την επανεκκίνηση των πέντε μεγάλων οδικών έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης περιμένει το υπουργείο Υποδομών για να ρίξει στην αγορά, ως αντίδοτο στην ύφεση, με κεφάλαια που θα αναζητηθούν από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο υπουργείο Υποδομών αισιοδοξούν ότι θα δοθεί σύντομα λύση στο μείζον πρόβλημα χρηματοδότησης των πέντε μεγάλων έργων κι ότι αυτό ουσιαστικά θα αντιστρέψει το κλίμα και θα ανάψει το «πράσινο φως» για να τρέξουν κι άλλα έργα που είναι ικανά να τονώσουν την οικονομία παρέχοντας θέσεις εργασίας και ζεστό χρήμα στην αγορά. Ήδη το υπουργείο δηλώνει έτοιμο να «τρέξει» τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, τον άξονα Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, τη Ζεύξη της Σαλαμίνας, καθώς και τη Ζεύξη της Λευκάδας.

[…]

Ζεύξη Λευκάδας

Το έργο αφορά το οδικό τμήμα μηκους 3.100 μέτρων από το Κάστρο Αγ. Μαύρας έως τον περιφερειακό δακτύλιο της Λευκάδας. Τα σχεδιαζόμενα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 100 μέτρων κάτω από τον υφιστάμενο δίαυλο. Τη διαπλάτυνση και εκβάθυνση του δίαυλου ναυσιπλοΐας στην περιοχή του έργου της σήραγγας. Το κόστος εκτιμάται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο mylefkada.gr via  imerisia.gr (10/12/2011)

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *