Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Σε “ομηρία” ο Αλέξανδρος και χιλιάδες Ελληνόπουλα (update)

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη μια σειρά από αρμοδιότητες από την νομαρχία, η οποία καταργήθηκε, περνούν στους δήμους.

Ανάμεσα στις άλλες εξίσου σημαντικές, πέρασε κι αυτή της μεταφοράς των μαθητών αλλά και της λειτουργίας των σχολείων. Από 1/1/2011 οι δήμοι και φυσικά και ο δήμος Μεγανησίου υποχρεούνται να μεριμνήσουν για την μεταφορά μαθητών στα όρια του δήμου τους. Τους έδωσε την αρμοδιότητα και σταδιακά τους αφαιρεί την χρηματοδότηση, πράγμα που σημαίνει  ότι το κόστος  θα αναλάβουν τελικά οι ίδιοι οι δήμοι από πού άραγε; Από ιδίους πόρους;

Έτσι λοιπόν στείλανε για φέτος μισά λεφτά για την μεταφορά του παιδιού και ο δήμος θα πρέπει να κάνει νέα συμφωνία με το ταξί  μιας που πεισματικά δεν θέλει να κουράσει τους οδηγούς του!

Σε επαφή που είχα μαζί του με πληροφόρησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να με κερνάει ένα καφέ(0,30Χ7Κm=2 e) να το πηγαίνω εγώ με ένα αυτοκίνητο που μπορεί να με αναγκάσει το κράτος να το πουλήσω γιατί θεωρείται τεκμήριο!

Αγαπητοί  Μεγανησιώτες,  αυτά σας κρύψανε προεκλογικά κι οι δύο συνδυασμοί, ενώ στην ουσία τα ξέρανε. Eγώ συνομίλησα και με τους δύο πριν αποφασίσω να μην ψηφίσω κανέναν. Κι αν σήμερα συζητάμε για την μεταφορά του δικού μου παιδιού και μπορεί κάποιους να μην τους απασχολεί, αύριο θα μιλάμε για την “Bοήθεια στο Σπίτι”, τα προνοιακά επιδόματα, τους γιατρούς, το δικό σας παιδί, τον δικό σας πατέρα .

Τι κι αν έγραφε ο Γιάννης Πολίτης στα “Nέα” και στις “Αιχμές” στις 29/10/2010:

Αναρωτιέμαι, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που χώνει φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του κάτω από τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου πού είναι;

Αλλά κι  όσοι στηρίζουν εκ των έσω τέτοιες πολιτικές με «άλλοθι» την ανάλγητη κυβέρνηση που οι ίδιοι υπηρετούν. Τώρα  για “Κίνηση Πολιτών” και “Μέντη”, τους στέλνω μήνυμα ότι ο δρόμος που επιλέγουν τους οδηγεί εκτός αποδοχής της Μεγανησιώτικης κοινωνίας.

Θα κλείσω με την Ατάκα του Μπρεχτ: “Την Δευτέρα ήρθαν και πήραν τον παραπέρα, δεν μίλησα δεν ήμουν Εβραίος. Προχθές  ήρθαν και πήραν τον απέναντι, δεν μίλησα δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Εχθές ήρθαν και πήραν τον γείτονά μου, δεν μίλησα δεν ήμουν κουμμουνιστής. Σήμερα ήρθαν να πάρουν κι εμένα κι έντρομος διαπίστωσα πως δεν υπήρχε κανείς για να μιλήσει”.

Στο θέμα θα επανέλθω, γιατί ο Αλέξανδρος πρέπει και θα πάει σχολείο με ευθύνη αυτών που υποθηκεύσανε το μέλλον του. Είναι το λιγότερο που μπορούν να του προσφέρουν για το κακό που του κάνανε.

(update 3/1/2012)

Δίμηνη παράταση δίνει το υπουργικό συμβούλιο στους δήμους μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών που προέκυψε εν μέσω εορτών. Να σημειωθεί ότι,  με την ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”  για ακόμα ένα εξάμηνο. Συνεχίζεται δηλ. η ομηρία για χιλιάδες γονείς και μαθητές  σαν συνέχεια  της απειλής σε βάρος ενός ολόκληρου λαού που απειλείται με «συσίτια», εάν δεν υποκύψει  στους εκβιασμούς .

Απειλούνται με «εφεδρεία» και «απόλυση» οι δημόσιοι οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι με τα φάρμακα και τις συντάξεις, οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες με λουκέτα, οι γονείς με τις μεταφορές , οι ιδιοκτήτες με δάνεια σπιτιών κ.α.

Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» συνεπικουρούμενη από «υποστηρικτές» συνεχίζει το έργο της. Λογαριάζουν  χωρίς τον ξενοδόχο!  Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και δειλά-δειλά (η επικαιρότητα) οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eγκρίθηκε από το ΔΣ Λευκάδας η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Μεγανησίου και η υποβολή πρότασης στο ΕΠ Ιονίων Νήσων της ΠΙΝ

Για την αναβάθμιση των υποδομών νερού Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, στη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2017, εγκρίθηκαν: ·           […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights