Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Έφτασε ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο

Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ στο defencenet.gr.
Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.
Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει το Admiral Kuznetsov
Γενικά, οι ασκήσεις, που προγραμματίζει το ρωσικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει νοτιοδυτικά της Πύλου θα αφορούν το συνολικό φάσμα του αεροναυτικού πολέμου, με εναέριες επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov αγώνα κατά σκαφών επιφανείας και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Αυτή την στιγμή η “κόκκινη” αρμάδα πλέει δυτικά της Μάλτας (εννέα σκάφη), ενώ σύντομα θα την πλαισιώσουν ακόμη δύο σκάφη που εξακολουθούν και βρίσκονται ανοιχτά της Βαλέτα πρωτεύουσαν του νησιού. Μετά το διάπλου του Γιβραλτάρ που πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 23ης με πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου τα σκάφη της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov ανεφοδιάστηκαν στο ισπανικό λιμάνι της Θέουτα, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τη Μάλτα εκτελώντας ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Αυτός είναι και ο λόγος που θα καθυστερήσουν τρεις ημέρες να αφιχθούν στην περιοχή που καλύπτεται από το FIR Αθηνών, στο οποίο επρόκειτο να εισέλθουν αρχικά απόψε την νύχτα και αύριο το βράδυ θα βρίσκονταν νότια του Καστελόριζου.
Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov,
Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια.

 

 

Η ρωσική δύναμη με την επικείμενη άφιξή της στην περιοχή μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας θα συναντήσει αμερικανικά, αλλά και γαλλικά πλοία που επιχειρούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αποτελώντας τα άγρυπνα μάτια των ΗΠΑ στις δραματικές εξελίξεις στην Συρία
Παράλληλα πρόκειται να πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr      αναρτημένο εδώ
0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. ΑΦΟΥ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!….

  Κυριες, -οι,
  Σε παγκόσμια βάση υπάρχει μια σκακιέρα (Ο.Η.Ε.) στημένη και κάθε τόσο συναντιούνται οι εγκλημαίες, για να χαράξουν τις επόμενες κινήσεις τους. Διότι, ο οργανισμος που λεγεται Ο.Η.Ε. ειναι καιρός να αλλάξει και το όνομα του. Πρεπει να το ονομάσουμε (Ο)ργανισμός (Η)νωμένων (Ε)γκλημάτων και όχι (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών). Φυσικά, πάντα υπάρχουν και απο τις μικρές χώρες οι διπλοπρόσωποι, δηλαδή δήθεν διοικούντες των χωρών τους, που ειναι διαμεσολαβητές των δυνάστων ανα τον κόσμο. Στην περόπτωση της Λυβύης, του Ιράκ, Αφαγανιστάν,….

  Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εαν το δούμε, δεν τίθεται θέμα κόντρας μεταξύ των εγκληματιών και δυνάστες μας. Απο την άλλη πλευρά, ιστορικά αποδεδιγμένο είναι, μεταξύ την Ρωσία και των Η.Π.Α. ουδέποτε πόλεμο είχαν, αλλά ούτε πρόκειτε να έχουν. Απλώς, η βιομηχανίες πρέπει να δουλέψουν. Το θέμα του Ιράν έχει κοστίσει μόνο στην Σ. Αραβία 16 δις δολάρια, το ίδιο και στις άλλες χώρες του κόλπου.

  Η σημερινή Ρωσία για μία άλλη φορά, δεν είναι έτιμη να παραδώσει την Μεσόγειο, αλλά ούτε να κανει την υποχώριση απέναντι στην Δύση, ούτε είναι έτοιμη να χάσει το πελάτη της, που είναι η Συρία. Γιατί όλες οι χώρες του κόλπου, πέραν την παλιά φρούρα της Γιεμένης, ειναι πελάτες της Αμερικής και της Ευρώπης.

  Η εξελίξεις αυτές και η κινήσεις της έγιναν, μετά που ανακοίνωσε η αντιπολίτευση της Συρίας, ότι θα παρατηθεί απο τις σημερινές διεκδικήσεις ( π.χ. Γκόλαν, Λύβανο, το θέμα Νασράλα, Παλαιστηνίων,…κ.α.) που έχει η Συρία.

  Η Ρωσία δεν είχε άλλη εναλλακτική λύσει στη Μεσόγειο, όπως και στη Μέση Ανατολή. Ας μήν ξεχνάμε, ανέκαθεν η Ρωσία ήθελε με άλφα ή βήτα τρόπο να είναι στη Μεσόγειο και έχει αποτύχει σ’αυτό. Τώρα θέλει δεν θέλει σύρθηκε στο χορό και θα χορέψει. Αλλιός δέν θα έχει κανέναν συμπαίκτη στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόβλημα είναι αυτό και γι’ αυτό θα συνεχύσει να ρέει αίμα Σύριων πολιτών.

  Απο την άλλη πλευρά η αποτυχημένη πολιτική της Τουρκίας και του κου Ερδογάν είναι γνωστή στο θέμα της Συρίας. Ο αποκλισμός της Συρίας σημαίνει στραγγαλιασμός της Χεσμπουλλάχ, τους Παλαιστήνιους τους Λυβανέζους και γενικά τους Άραβες. Για την ώρα εαν τα συμφέροντα της Τουρκίας είναι ίδια με ορισμένα Αραβικα κράτη, αυτά σίγουρα θα αλλάξουν. Η επίσκεψη του Παλαιστήνιο Πρωθυπουργού στο Διερμπακίρ και η συζήτηση κεκλισμένων των θυρών που έγινε, δεν είναι τυχαία. Ενας λογικός Τούρκος πολίτης και διπλομάτης δεν θέλει το Ισραήλ για γείτονα.

  Μετά η Ρωσία γνωρίζει εάν πέσει η Συρία, θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου. Το επόμενο βήμα θα είναι το Ιράν. Που είναι ένας άλλος πελάτης της. Φυσικά, όλα αυτά είναι μια σκακιέρα και έχει δρομολογηθει εδώ και χρόνια.

  Το Μεγάλο Σχέδιο Μέσης Ανατολής υλοποιήται βήμα-βήμα, άλλοτε έτσι και άλλοτε με γιουβέτσι. Όλοι αυτοί που κυβερνάνε σήμερα, έχουν υπογράψη την διαθήκη τους και όχι μόνο τον δικόν τους, αλλά και των λαών τους.

  Όμως να είστε σίγουρη, ότι η Δύση έχει αποτύχει μ’ αυτήν την πολιτική, με λίγα λόγια ακολοθείται μια ξωθλημένη πολιτική. Στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λυβύη,…κα. η πολιτικές αυτές απέτυχαν. Η λεηλασίες των πλούτον στις χώρες αυτές, δεν είναι όπως το περίμεναν. Γιατί κάθε Χώρα έχει και τους φυλακές της. Ίσως είναι καιρός να αρχίζουν και να τρέμουν οι ίδιοι και όχι εμείς.
  Φιλικά,
  Μεχμέτ Ιμάμ
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδας, «Η Φιλότητα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *