Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2021

Η κυβέρνηση, οι “διαφωνούντες” κι ο λαός μας

Οι διαφωνίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αφορούν στη μνημονιακή πολιτική που και τα τρία κόμματα, Πασόκ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, στηρίζουν, αλλά στον τρόπο υλοποίησής της και το ρόλο που έχει να παίξει ο χρόνος των εκλογών, για την πιστή εφαρμογή της λαίλαπας του νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

 

Mέσα σε αυτές τις εξελίξεις βγαίνουν στον τύπο επιστολές των «12» και «27», βουλευτών του Πασόκ, μεταξύ αυτών και του βουλευτή Λευκάδας, προς την κυβέρνηση Παπαδήμου!!!

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι» μας λένε οι βουλευτές του Πασόκ με αυτές τις επιστολές τους εκ του ασφαλούς!

Αφού λοιπόν δεν βγάλαν «κιχ» καθόλη τη διάρκεια της αντισυνταγματικής, αντιλαϊκής και κατοχικής μνημονιακής εκτροπής, έρχονται σήμερα, να ζητήσουν μέτρα για την κοινωνική προστασία των πολιτών από τις πολιτικές που οι ίδιοι ψήφισαν και υποστήριξαν (όλα τα νομοσχέδια των μνημονίων,χαρατσιών, εφεδρείας, απολύσεων, μειώσεων μισθών κ.λ.π.) ως μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας και των εργαζομένων!

Κρύβονται πίσω από το θολό τοπίο της χαώδους και καταρρέουσας συγκυβέρνησης Παπαδήμου, ως να μην μετέχουν της κυβέρνησης ή να μην είχαν καμία σχέση με την προηγούμενη διακυβέρνηση του Πασόκ.

Κινήσεις που «κλείνουν το μάτι» σε μερίδα υποψήφιων ψηφοφόρων ενόψει προεκλογικής εκστρατείας.

Φαινόμενα που φανερώνουν τη κατάντια του αστικού πολιτικού κατεστημένου και πολύ περισσότερο, της αλληλοσπαρασσόμενης, μεταξύ δελφίνων, παράταξης του Πασόκ.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου τώρα, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου πριν λίγο καιρό, αποσυντίθεται υπό το βάρος των αδιεξόδων που γεννά η πολιτική της και των κοινωνικών διεργασιών που στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στα σχέδιά της και ανοίγουν το δρόμο για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία ,για την απεμπλοκή από το μνημόνιο και όλες τις μνημονιακές πολιτικές, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.

Στο τέλος μιας χρονιάς δύσκολης, με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων, εμείς σας στέλνουμε ευχές και καλούς αγώνες μέχρι να φύγουν κυβέρνηση, μνημόνιο, τρόικα.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 24/12/2011

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *