Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Σεπτεμβρίου 2019

Παρατείνεται η «Βοήθεια στο σπίτι» …για 6 μήνες!

Τα παραπάνω γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Ζώη.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Η στρατηγική αυτή, όπως επισήμανε, προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ΄ οίκον φροντίδας μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα που θα επεκτείνει τις υπηρεσίες και σε εκείνους που αποκλείονταν αδικαιολόγητα έως τώρα.

Μάλιστα η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του προγράμματος που θα επεκταθεί από ασφαλιστικούς και κρατικούς πόρους.

Συγκεκριμένα:
Α) Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει θεσμοθετηθεί η χρηματοδότηση ύψους έως και 35.000.000 Ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον ν.4024/2011 (άρθρο 2 παράγραφος 9). Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει και την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία καθορίζεται η διαδικασία αξιοποίησης των πόρων αυτών για την υλοποίηση προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι.

Β) Παράλληλα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προωθηθεί διάταξη στην επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εξασφαλίζει την πρόσθετη χρηματοδότηση από αντίστοιχους πόρους του άρθρου 259 του ν.3852/2010 (Α΄ 87), πόρους, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Όμως

Μη ικανοποιήμενοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ως προς τις ανακοινώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, σε απάντηση του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Χρήστου Ζώη, για το μέλλον του προγράμματος: ανακοίνωσε πως παρατατείνονται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τις 30/06/2012 τόσο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όσο και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνουτων εργαζομένων σε αυτό.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Σωματείου Αθήνας «Εργαζομένων στο Σπίτι» Σοφία Κολιζέρα δηλώνει με συνέντευξή της στην aftodioikisi.gr πως ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τους είχε υποσχεθεί παράταση δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ : gr.news.yahoo.com via ethnos.gr, aftodioikisi.gr

Αρχείο αναρτήσεων για τη “Βοήθεια στο σπίτι”

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *