Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Σύλλογος εργαζομένων Περιφερειών Δυτ. Ελλάδος & Πελοποννήσου

 

ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
“ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΤΗΛ. 6973725869

Μετά την απάντηση του κου Κουτρουμάνη, στην επερώτηση του κου Χαλβατζή, στην Βουλή, και την συνάντηση που πραγματοποίησε με τα προεδρεία των σωματίων εργαζομένων, φαίνεται ότι θα δοθεί παράταση ενός χρόνου ( για άλλη μια φορά).

Στο παρά πέντε ( για άλλη μια φορά ) η Ε.Ε συμφώνησε με το υπουργείο εργασίας σε συγχρηματοδότηση, με ένα ελάχιστο ποσό, αλλά στο και πέντε θα μπουν οι υπογραφές (23 – 24 Ιανουαρίου 2012) μια και το Υπουργείο Εσωτερικών που είχε αρχικά αναλάβει το θέμα, για έναν ολόκληρο χρόνο αδιαφόρησε. Εξάλλου ο κος Ραγκούσης πρώην Υπουργός Εσωτερικών μας δήλωσε το καλοκαίρι ότι «ουδείς αναντικατάστατος», αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε αυτή η λογική για τους εξυπηρετούμενους αν προχωρούσε το Υπουργείο σε επαναπροκήρυξη των θέσεων εργασίας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο χρόνο χρειάζεται ο ΑΣΕΠ για να ολοκληρώσει τη διαδικασία προκηρύξεων. ( 6 με 12 μήνες, ίσως και παραπάνω).

Σε μια τέτοια περίπτωση οι εξυπηρετούμενοι θα έμεναν χωρίς φροντίδα.

Όσο για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, που λήγουν στις 31/12, ο κος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι θα «πιέσει !!!!» το Υπουργείο Εσωτερικών, να βγάλει εγκύκλιο που να ενημερώνει τους φορείς για την συνέχιση. Ελπίζοντας πως η εγκύκλιος δεν θα βγει και φέτος 31-12 όπως έγινε το 2010, για να αποφευχθούν τα περυσινά ευτράπελα. (απολύσεις, καταγγελίες συμβάσεων, υποχρεωτικές άδειες κ.λ.π.)

Και βέβαια ακόμη δεν γνωρίζουμε με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτή η συνέχιση και με τι κριτήρια θα ενταχθούν οι εξυπηρετούμενοι στις δομές, μια και ο κος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι, θα γίνει προσπάθεια ο αριθμός των εξυπηρετούμενων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, να ανέβει στους 150.000, που είναι και ο πραγματικός αριθμός.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΠΗΓΗ : εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *