Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουνίου 2019

Eπάγγελμα ναυτικός…το μεροκάματο του τρόμου. Χρόνια σας Πολλά!

Μια ανάρτησή μας πραγματικά συγκλονιστική που μέσω της μηχανής αναζήτησης μας θυμίσατε κι επαναφέρουμε …

19/12/2011 /Το κύριο επάγγελμα του νησιού μας πριν μερικά χρόνια ήταν ναυτικός. Μια βαλίτσα κι ένα φυλλάδιο στο χέρι ήταν  η συνήθης εικόνα του  νησιού. Σήμερα στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, οι ίδιοι άνθρωποι που με το συνάλλαγμα που έφεραν στον  τόπο δημιούργησαν συνθήκες ανάπτυξης  για το Μεγανήσι, παρακαλάνε  το κακό να σταματήσει στις περικοπές των συντάξεών τους.

Δεν αντέχουν τα παιδιά τους να δουν τις ίδιες εικόνες και να ξαναζήσουν το “μεροκάματο του τρόμου”, να κατεβαίνουν 40 και 50 μέτρα στα έγκατα του πλοίου “βατσιμάνηδες” και να περνάνε ώρες ατέλειωτες στις αναθυμιάσεις της μηχανής, να ξανοίγονται στα μανιασμένα κύματα με την ελπίδα και την προσευχή ν΄αντέξει το σκαρί και να μην κοπεί στα δύο.

Σ΄αυτούς τους περήφανους ναυτικούς μας αφιερώνουμε και το παρακάτω βίντεο που το βρήκαμε στην pikri sokolata.gr   μαζί με τις ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα και χαρούμενες γιορτές.

Να ευχηθούμε και στους εν ενεργεία ναυτικούς μας Χρόνια Πολλά, καλά ταξίδια, μπουνάτσες και σύντομα σπίτι σας.

 

3 Shares

Σχετικά άρθρα

Ομόφωνα θετική γνωματοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι. Ν στην Μ.Π.Ε για τον βιολογικό στην Σκίζα

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας, όπως αυτές αναφέρθηκαν πιο πάνω (σημείο 2 του παρόντος) και κατόπιν σχετικού αιτήματος […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *