Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Εποχική ίωση «επιτίθεται» στα παιδιά του Μεγανησίου

Μια ίωση που έκανε την εμφάνισή της λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων αποδείχθηκε σκληρή με τους μικρότερους Μεγανησιώτες.

Η ίωση που αποτελεί, από όσα λέγονται, μετάλλαξη του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πουλερικών, προκαλεί πυρετό αρκετά ανθεκτικό στα παυσίπονα και μεγαλύτερης διάρκειας του τριημέρου κάτι που δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία στους γονείς και συνωστισμό στα ιατρεία των τριών χωριών.

Ανάμεσα στις πολλές επιπλοκές (συμπτώματα) που παρουσιάζουν οι μικροί μαθητές είναι έντονη ισχυαλγία (ακόμα και πόνοι στην κνήμη) και εξάνθημα περίεργου τύπου.

Τουλάχιστον τρία παιδιά του νησιού έχουν οδηγηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για παρακολούθηση και νοσηλεία, ενώ ένα άλλο διακομίστηκε στην Αθήνα για πιο εξειδικευμένη θεραπεία.

Η πρωτοφανής αγριότητα με την οποία η ίωση επιτίθεται στα παιδιά προβληματίζει γονείς και επιστήμονες ιατρούς με το ΜΝ να μην θυμάται κάτι ανάλογο στο παρελθόν.

Η ίωση που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας για το νησί ταλαιπωρεί και τους ηλικιωμένους που φαίνεται με μικρή παραμονή τους στο κρεβάτι να την προσπερνάνε ναι μεν ευκολότερα αλλά όχι και πιο ελαφριά.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights