Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μειώνει τα δημοτικά τέλη για το 2012

Με ευαισθησία και επίγνωση της άδικης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, στην οποία ζούμε, ο Δήμος Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους δημότες.

Εκτός από τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη λειτουργία των οποίων εγκαινιάζει ο Δήμος Ζακύνθου μέσα στο Δεκέμβριο, όπως Κοινωνικά Παντοπωλείο, Ιματιοθήκη, Φαρμακείο, Ιατρείο, προχωρεί και σε γενναίες αποφάσεις μείωσης των δημοτικών τελών, οι οποίες θα ανακουφίσουν το σύνολο του πληθυσμού της Ζακύνθου, που δοκιμάζεται βαριά από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων. Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζακύνθου επισημαίνει τα εξής:

Η μείωση των τελών ξεπερνά συνολικά το 50%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και το 120%, παρ’ ότι ο Δήμος Ζακύνθου έχει κληρονομήσει τα αμαρτωλά χρέη εγκληματικής πρώην διοίκησης, πράγμα που του στερεί τη δυνατότητα να αναπτύξει μια οικονομική πολιτική που θα στήριζε ακόμη περισσότερο τους δημότες του και θα ενίσχυε τους ασθενέστερους οικονομικά και κοινωνικά.

Η δυνατότητα μείωσης των τελών δίνεται επειδή ακολουθείται μια σφιχτή οικονομική πολιτική, που στηρίζεται στην περικοπή των περιττών εξόδων, εξασφαλίζει τα απαιτούμενα έσοδα από την είσπραξη των παλαιών οφειλών και προωθεί την ορθολογική διαχείριση των πόρων. Παρά τη δραστική μείωση των τελών, ο Δήμος δεν προϋπολογίζει λιγότερα έσοδα. Ο Δήμος Ζακύνθου δεν λαϊκίζει. Εφαρμόζει μια φιλολαϊκή πολιτική, βασιζόμενος στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών του, που πρέπει να καλύψει, και στο σωστό καταμερισμό των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων που διαθέτει.

Σήμερα που το δικαίωμα στην εργασία έχει πλέον καταπατηθεί και το εισόδημα των εργαζομένων μπαίνει στη «μέγγενη» των περικοπών διαφόρων «μνημονίων» και «συμφώνων», ο δήμος, χρειάζεται  περισσότερο από ποτέ, να προάγει το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης. Και ο Δήμος μας, με τις πενιχρές οικονομικές του δυνατότητες, είναι αποφασισμένος να το πράττει”.

ΠΗΓΗ : otanews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.