Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

«Ισχυρά» σενάρια με δραχμή

«Ισχυρά» σενάρια με δραχμή

Οι δυσκολίες της επιστροφής στη δραχμή: Πάγωμα των καταθέσεων, δραχμοποίηση δανείων προς το εξωτερικό και σφράγιση χαρτονομισμάτων».

Ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Καθημερινής», αδιανόητος πριν από λίγο καιρό, έβγαζε μάτι, πολύ περισσότερο που προέρχεται από μια εφημερίδα που μέχρι πρόσφατα ζητούσε την κεφαλή επί πίνακι όσων διανοούνταν να μιλήσουν για το σενάριο της δραχμής.

Τώρα όμως φαίνεται πως έχει αρχίσει δειλά ένας «διάλογος» για το σενάριο της δραχμής, δίνεται βήμα και χρόνος σε όσους το υπερασπίζονται, προβάλλονται διάφορες μελέτες, όπως αυτή του Πανεπιστημίου της Λίλλης που επικαλείται η χτεσινή «Καθημερινή» κ.ο.κ.

Εντελώς συμπτωματικά το σενάριο επιστροφής στη δραχμή αναδείκνυαν την ίδια μέρα οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», προβλέποντας ότι «μετά από εβδομάδες φημών, κάποια Κυριακή βράδυ, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα».

Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή των αρνητικών επιπτώσεων, όπως πανικός στους καταθέτες και απόσυρση χρημάτων από τις τράπεζες, ισοτιμία της δραχμής μικρότερη κατά 60% σε σχέση με το ευρώ κ.ά., αλλά προβλέπει και «κατάληψη της εξουσίας από το στρατό»!

Είναι ολοφάνερο ότι από ισχυρές μερίδες της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας προωθούν το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή και στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει η καλλιέργεια του εδάφους και της προετοιμασίας της «κοινής γνώμης»…

Ο λαός όμως πρέπει να έχει καθαρό ότι η επιστροφή στη δραχμή δε σημαίνει ότι θα ανακοπεί το πλιάτσικο στα εισόδημα και τα δικαιώματά του. Το ζήτημα δεν είναι το νόμισμα, αλλά η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και η κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

ΠΗΓΗ: αντινέα τάξη.gr  via   rizospastis.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights