Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2019

Eλληνική η λέξη της χρονιάς

Το γνωστό λεξικό της αγγλικής γλώσσας Merriam-Webster επέλεξε τη λέξη της χρονιάς… Και η επιλογή τους είχε καθαρά ελληνικά χρώματα.

Έτσι ως λέξη για το 2012 επέλεξαν το ”pragmatic”, το οποίο το χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνοι για να δηλώσουν το  ”πρακτικός, ρεαλιστικός, δραστήριος”, και ήταν μια από τις λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο online λεξικό τους την περίοδο αυτή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα υπεύθυνοι του λεξικού τονίζουν η λέξη αυτή εκφράζει όχι μόνο αυτό το οποίο θέλει να είναι πολύς κόσμος στην καθημερινή του ζωή, αλλά δηλώνει επίσης και τις θετικές και ρεαλιστικές πολιτικές τις οποίες περιμένει από τις αρχές.

Η λέξη προέρχεται βέβαια από το ελληνικό ”πραγματικός” (πραγμα < πράσσειν), και βρέθηκε στην κορυφή ξεπερνώντας λέξεις όπως : ”austerity” (αυστηρότητα) ή το ”occupy” (καταλαμβάνω).

ΠΗΓΗ : mediagate.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΑRTηρια: ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ

 ΑRTηρια _______________________________________________________________________                                                                                                      ΣΑΒΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ Μία μουσική συνομιλία  με την ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ (πιάνο-φωνή) Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά στη σκηνή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *