Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ Λευκάδας. Συμπαράσταση στους χαλυβουργούς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας  εκφράζει την αμέριστη συμπαραστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των  Συλλογικών Συμβάσεων. Οι εργάτες της ελληνικής Χαλυβουργίας δεν έσκυψαν το κεφάλι.  Εδώ και δύο σχεδόν μήνες, βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Η απάντησή τους στο εκβιαστικό δίλλημα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη , παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Οι απολύσεις εργαζομένων σε όλους τους τόπους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι  σε καθημερινή βάση. Το ίδιο και οι αξιώσεις  των εργοδοτών για μειώσεις μισθών.  Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο δημόσιο Τομέα.

Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή  Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα.

Η αντίσταση κατά των εργοδοτικών αξιώσεων και των αντεργατικών σχεδίων της νέας κυβέρνησης των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., είναι η μόνη επιλογή που πρέπει να έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις,για να ανατραπεί αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος.

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *