Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Μάι 2021

Τρίτη 20 Δεκέμβρη 6μμ όλοι στο συλλαλητήριο στον Αη- Μηνά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης και σφοδρής επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των οικογενειών τους από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, από την κυβέρνηση των πλουτοκρατών, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και οι οικογένειές τους κυριολεκτικά οδηγούνται σε ακραία φτώχεια, σε αδυναμία να επιβιώσουν. Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι ίδια και χειρότερη.

 

Γι’ αυτό με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και συγκροτήθηκε Επιτροπή Ανέργων με σκοπό την συλλογική δράση και αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων και των οικογενειών τους.

Η σύσκεψη αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τρίτη 20 του Δεκέμβρη, σε πανελλαδικό συντονισμό και με αντικείμενο την προστασία των ανέργων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Άνεργοι και εργαζόμενοι, νέες και νέοι

Η ανεργία αποτελεί καυτό πρόβλημα για κάθε λαϊκή οικογένεια και όχι μόνο για όσους σήμερα δεν έχουν μεροκάματο, βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Την ίδια ώρα η ακολουθούμενη πολιτική, αποδεδειγμένα ανακυκλώνει την ανεργία με επιδοτούμενες ολιγόμηνες προσλήψεις μικρού μέρους των ανέργων στις θέσεις αυτών που θα απολύονται, εξασφαλίζοντας τζάμπα εργατικό δυναμικό και ζεστό χρήμα σε εργοδότες, αλλά και σε διάφορα ΚΕΚ που θα κάνουν σεμινάρια «κατάρτισης».

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας και η συγκροτηθείσα ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ, για την καλύτερη οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία και για την προστασία των ανέργων, σας καλούν στο συλλαλητήριο, με βάση το πλαίσιο πάλης του Π.Α.ΜΕ, που αποτελεί σημαντικό εφόδιο στους αγώνες για την άμεση στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, αλλά και για να ανοίξει βαθύτερη συζήτηση για την πάλη που απαιτεί η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.

 • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
 • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
 • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
 • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
 • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
 • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση κ.λπ.).
 • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
 • Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
 • Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
 • Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
 • Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
 • Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 • Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΙΝ συναντήθηκε στο γραφείο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *