Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2022

Επιδοτούνται οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

Όσοι επιχειρηματίες του κλάδου ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου να υποβάλουν την αίτηση τους στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) της περιοχής τους.

Στόχος του προγραμαματος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2010 έως 28η Φεβρουαρίου 2011. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων, που θα συνεχίσουν την λειτουργία τους την περίοδο αυτή, θα είναι ισόποση με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας, που δικαιούται ο κάθε απασχολούμενος ξενοδοχοϋπάλληλος για κάθε ημέρα απασχόλησης του στο διάστημα αυτό. Το ανώτερο όριο είναι 25 ημέρες απασχόλησης ανά μήνα, μέχρι 100 ημέρες συνολικά.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν για μικρότερο διάστημα από τους τέσσερις μήνες, με επιχορήγηση ανάλογη για κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο.

Απαραίτητες προυποθέσεις είναι:

  • Να λειτουργούν εκτός της περιοχής της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης,
  • Να λειτουργούν με άδεια του Ε.Ο.Τ
  • Να είναι εποχικές: διέκοψαν δηλαδή τις εργασίες τους κατά την προηγούμενη πενταετία (2005-2009),τουλάχιστον για δύο έτη, την περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 28η Φεβρουαρίου, εκτός αν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για την χειμερινή περίοδο ή είναι νέες (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά) οπότε θα πρέπει να διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2009) πριν από τη 10η Νοεμβρίου. Επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μετά, δεν επιχορηγούνται.

Την σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης, ενώ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Η. Κικίλιας εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο για την έναρξη του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *