Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Αυγούστου 2019

Χάρτης των περιοχών NATURA 2000 στο Μεγανήσι

To Natura 2000 Map Viewer λειτουργεί και ενημερώνεται με ευθύνη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και ενδέχεται να μην περιλαμβάνει την πλέον πρόσφατη πληροφορία για το Δίκτυο Natura 2000 των κρατών – Μελών. Επιπλέον, καθώς τα όρια των περιοχών Natura 2000 προβάλλονται στο Google Earth, το οποίο έχει διαφορετικό προβολικό σύστημα από το επίσημο ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα (ΕΓΣΑ 87), μπορεί το ελληνικό τμήμα του Δικτύου Natura 2000 να εμφανίζεται ελαφρά μετατοπισμένο σε σχέση με την πραγματική του θέση.
Επίσης:

Ενιαίος κατάλογος περιοχών Natura 2000

Οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας με τα είδη χαρακτηρισμού τους

Συνοπτικοί χάρτες των περιοχών Natura 2000

Βάση δεδομένων των περιοχών Natura 2000

Ενιαίος κατάλογος περιοχών Natura 2000

Οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας με τα είδη χαρακτηρισμού τους

Συνοπτικοί χάρτες των περιοχών Natura 2000

Προστατευόμενες Περιοχές στην Ελλάδα

2η Έκθεση εφαρμογής της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ

Νέα Επικαιροποιημένη έκδοση της βάσης δεδομένων, Αύγουστος 2009

[ΠΗΓΕΣ:  http://www.minenv.gr (Βιότοποι), Αρχείο σ.]

Ανανέωση περιεχομένου κατόπιν του χρήσιμου σχολίου του Παν. Κονιδάρη

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανάθεση σε δικηγόρο για συμμετοχή του Δήμου Μεγανησίου στην αίτηση ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών ενώπιον του ΣτΕ (αναν.)

Ομόφωνη Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγανησίου (ακολουθεί παρακάτω, έτσι όπως αναρτήθηκε

2 Σχόλια

 1. Ο χάρτης αυτός δεν είναι ακριβής. Ακόμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής απ ‘όπου προέρχεται, προειδοποιούν τον αναγνώστη:
  “Natura 2000 Map Viewer
  To Natura 2000 Map Viewer λειτουργεί και ενημερώνεται με ευθύνη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και ενδέχεται να μην περιλαμβάνει την πλέον πρόσφατη πληροφορία για το Δίκτυο Natura 2000 των κρατών – Μελών. Επιπλέον, καθώς τα όρια των περιοχών Natura 2000 προβάλλονται στο Google Earth, το οποίο έχει διαφορετικό προβολικό σύστημα από το επίσημο ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα (ΕΓΣΑ 87), μπορεί το ελληνικό τμήμα του Δικτύου Natura 2000 να εμφανίζεται ελαφρά μετατοπισμένο σε σχέση με την πραγματική του θέση”.

  Πράγματι, αν κοιτάξει κανείς καλά τον χάρτη θα διαπιστώσει αυτή τη μετατόπιση, σα σκιά, που φέρνει το γραμμοσκιασμένο κομμάτι εκ δεξιών πιο μέσα. Κι όταν λέμε πιο μέσα σε έναν χάρτη μπορεί να σημαίνει 500 ή 1000 μέτρα!
  Γενικά το τοπίο είναι θολό, αφού ούτε στο Υπουργείο φαίνεται να ξέρουν ποια ακριβώς είναι η ζώνη σε επίπεδη απεικόνιση.Το θέμα ερευνάται. Ο ευρών αμοιφθήσεται.

  1. Αυτόν το χάρτη κατάφερα να βρω από Μηχανικό, σήμερα. Αν υπάρχει πιο καινούριος ή επικαιροποιημένος, προσωπικά δεν είμαι σε θέση, ακόμα, να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχει, βέβαια, και σε GIS, αλλά η απεικόνισή του και η μεταφορά του σε άλλο τρόπον τινά σύστημα απεικόνισης, μπορεί να απαιτεί άλλα πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *