Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Αφιέρωμα μπλουζ από το Μουσικό σχολείο Λευκάδας

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας για την περίοδο 2011-2012 συνεχίζονται με τη διοργάνωση ενός αφιερώματος για το μπλουζ, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας « Μπλουζ με σφιγμένα δόντια» του Ροβήρου Μανθούλη [σημ. ΜΝ: δείτε εδώ την υπόθεση και τις κριτικές που απέσπασε η ταινία], στις 19.00, και τη συναυλία του συγκροτήματος «King Be», στις 21.00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στη διοργάνωση συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία « Μπλουζ με σφιγμένα δόντια» του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρου Μανθούλη, ανήκει στην κατηγορία φιξιόν-ντοκιμαντέρ και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της κουλτούρας των μπλουζ.

Μαρτυρίες, περιστατικά, αυθεντική εικόνα, πολλές συνεντεύξεις και χαρακτηριστική μουσική περιλαμβάνει η ιστορική αυτή ταινία που γυρίστηκε το 1972 για λογαριασμό του τρίτου καναλιού της γαλλικής τηλεόρασης και στην οποία εμφανίζονται θρύλοι του μπλουζ όπως οι B.B. King, Sonny Terry, Buddy Guy κ.ά.

Διάρκεια : 85 λεπτά

Το συγκρότημα  King Be:

Σχήμα της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε το 1999 από τον Βασίλη Κεχαγιά και την Σοφία Αδάμου.

Οι King Be είναι ένα κλασσικό κουαρτέτο του ηλεκτρικού Blues και Southern Rock με αναφορές στους All Man Brothers – Jimmy Hendrix – Zztop-Rory Gallagher-Lynyrd Skynyrd-Janis Joplin-Johnny Winter-Deep Purple-Steve Ray Vaughan…

Εμφανίζονται σε μικρούς και μεγάλους χώρους της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας, έχουν στο ενεργητικό τους ως Tribute Band το 2004, ένα αφιέρωμα στην “Janis Joplin” όπως και το 2007 στους “Lynyrd Skynyrd” στο Μύλο Θεσσαλονίκης

Τα 4 μέλη του σχήματος είναι οι:

–          ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΜΟΥ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ

–          ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

–          ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΠΧΑΝΑΛΗΣ – ΜΠΑΣΟ

–          ΝΕΣΤΩΡ ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΙΣΤΡΑΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ

Ε-mail:kingbe@windowslive.com

Web Site: www.myspace.com/thekingbe www.myspace.com/nestorcanister

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights