Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2020

Από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τους γιατρούς

 

Σε αναστολή των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ προχώρησαν όλοι οι ιδιώτες γιατροί, μετά τη σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, “εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του δημοσίου να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούν στους γιατρούς.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.

“Η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογής αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα”, αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

ΠΗΓΗ : news247.gr, Στέλιος Μπαμιατζής

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *