Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Σεπτεμβρίου 2019

Βρέθηκε λύση για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Νέα στέγη για το ΤΕΙ

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα στεγαστεί στο Πνευματικό Κέντρο και στο Κέντρο Νεότητας!

Τελευταία συζητήθηκε και πάλι έντονα το μέλλον του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο νησί μας. Μεγάλος αγώνας έγινε προκειμένου να βρεθεί επιτέλους μια λύση για το πρόβλημα της στέγασης του.

Τελικά τα νέα για το ΤΕΙ στην Λευκάδα είναι πολύ καλά. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές για το μείζον αυτό θέμα, δηλ. τη στέγαση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, συμμετείχαν ο βουλευτής Λευκάδας κος Σπύρος Μαργέλης, ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής, εκ μέρους της Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Αντιπρόεδρος κος Σωτήριος Σούλης, ο κος Γιάννης Πολίτης, η Αντιδήμαρχος κα Ζωή Σκιαδά -Πετούση και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιάννης Μεσσήνης.

Εφόσον είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΤΕΙ δεν γίνεται να συνεχίσει να λειτουργεί στο κτήριο του ΚΤΕΛ, γιατί από την μία πλευρά το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληροί τις προδιαγραφές και από την άλλη το οικονομικό κόστος είναι δυσβάσταχτο, αποφασίστηκε να στεγαστεί ένα τμήμα του ΤΕΙ στο παλαιό Δημαρχείο, νυν Πνευματικό Κέντρο, όπως και στο Κέντρο Νεότητας! Το ΤΕΙ θα αναλάβει την ανάθεση και την μελέτη για την διαμόρφωση των χώρων έτσι ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις και στην συνέχεια θα σταλεί επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση. Στόχος είναι η όλη διαδικασία να προχωρήσει με πολύ ταχείς ρυθμούς έτσι ώστε σε ένα χρόνο το ΤΕΙ να λειτουργήσει στους νέους χώρους!

ΠΗΓΗ : Κατερίνα Μεσσήνη, mylefkada.gr

Τι είχε δηλώσει ο δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής για το ΤΕΙ ( «Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα επιτρέψουμε να φύγει το ΤΕΙ από την Λευκάδα.» )

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *