Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιουνίου 2024

Και το αεροπλανοφόρο «Τζωρτζ Μπούς» στα νερά της Συρίας

Το πλοίο αυτό μπορεί να μεταφέρει 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα σε καιρό ειρήνης και 122 σε καιρό πολέμου. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ναυτική ομάδα συνεργασίας και υποστήριξης (task force), στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνεται πλειάδα σκαφών επιφανείας.

Ο εμπειρογνώμων του Ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης της Πολιτικής Συγκυρίας Μαξίμ Μινάεφ είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Συρίας.
Αυτές οι ενέργειες ήδη μπορεί να μοιάζουν με παρόμοια πρωτοβουλία, που σχετιζόταν με τη συγκέντρωση στρατιωτικής ναυτικής ομάδας των χωρών του ΝΑΤΟ σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιβύη. Γενικά, το σενάριο επαναλαμβάνεται. Η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξασφαλίσει μάξιμουμ «μερίσματα» από τη σειρά επαναστάσεων στις χώρες της Μ. Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Ο αραβολόγος του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Ολέγκ Κουλακόφ προς το παρόν δεν θα ήθελε να δραματοποιεί την κατάσταση: «Η ενίσχυση της ομάδας αεροπλανοφόρων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο έχει μάλλον χαρακτήρα απειλής. Ο χρόνος θα δείξει. Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν επίδειξη πυγμής είναι πραγματικά προφανές. Αυξάνουν την ομάδα τους εκεί και αυτό, βέβαια, αποτελεί στοιχείο δυνατού πολιτικού εκφοβισμού. Και η στρατιωτική πίεση θα αυξάνεται, ίσως, με διπλωματικά διαβήματα. Όμως δεν πρέπει, ίσως, να κάνουμε λόγο για άμεση στρατιωτική εισβολή».

Εν τω μεταξύ το σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι «Αλ-Αραμπίγια» μετέδωσε είδηση από τη σειρά «Έρχονται οι Ρώσοι!» Συγκεκριμένα πληροφόρησε ότι στα χωρικά ύδατα της Συρίας εισέπλευσαν τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

 

πηγη:ant-ntp blogspot.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Codex Alimentarius:Η εφιαλτική πραγματικότητα στο πιάτο μας

  Codex Alimentarius: η απαγόρευση Βοτανικής Ιατρικής ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ σεΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ στην ΕΕ!!! http://www.novafm106.gr/index.php/articles/science-and-technology/703-codex-alimentarius ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ: http://www.avaaz.org/en/eu_herbal_medicine_ban/?cl=1042483900&v=8982 Ομιλία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights