Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Οκτωβρίου 2019

Βοήθεια στο σπίτι: Νέα απεργία στις 2 Δεκεμβρίου 2011

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΘΗΝΑ , 21/11/2011
 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Δεδομένου ότι σήμερα, λιγότερο από δύο μήνες πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία
( Εσωτερικών ,Εργασίας , Οικονομίας) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές μετά από 8-10 συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας , τα Σωματεία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» προκηρύσσουν 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 1 και 2 /12/2011 με κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των Σωματείων την 1/12/2011 στην Αθήνα. Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος στις 10:00 ώρα π.μ με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων ΒΣΣ Ελλάδας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσω ΑΣΕΠ, με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από 8-10 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
  2. Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π)
  3. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία το λιγότερο 6 μήνες φέρνοντας τους εργαζόμενους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται..

Θεωρώντας ως δεδομένη την ευαισθησία σας απέναντι στη σημαντικότατη προνοιακή υπηρεσία, το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και στα εργασιακά μας προβλήματα παρακαλούμε θερμά για τη στήριξη και κάλυψη της απεργίας μας,. ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της χώρας μας, όπως οφείλει να πράξει η πολιτεία.

Με εκτίμηση,
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τα Σωματεία

– Αττικής
– Α. Μακεδονίας
– κ. Μακεδονίας
– Δ. Μακεδονίας
– Ηπείρου
– Τρικάλων
– Καρδίτσας
– Μαγνησίας
– Φωκίδας
– Ευρυτανίας
– Φθιώτιδας
– Φωκίδας
– Βοιωτίας
– Εύβοιας
– Πελοποννήσου
– Κρήτης
– Δωδεκανήσων
– Κυκλάδων
– Λέσβου
– Σάμου
– Χίου
– Κέρκυρας
– Λευκάδος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *