Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Σεπτεμβρίου 2019

Η πτώση των εξαγωγών έφερε περικοπές μισθών και απεργίες στην Κίνα

 

 

Τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από το καλοκαίρι του 2010 αντιμετωπίζει η Κίνα, καθώς χιλιάδες εργάτες σε μονάδες παραγωγής απέχουν εδώ και μία εβδομάδα από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών.

Πολλά εργοστάσια έχουν προχωρήσει σε περικοπές, καθώς λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οι εξαγωγές έχουν περιοριστεί και ο τζίρος τους έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με το CNN, περισσότεροι από 10.000 εργάτες στις περιοχές Σενζέν και Ντονγκουάν στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ -καρδιά της βιομηχανικής παραγωγής στη νότια Κίνα- απεργούν εδώ και μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Οκτώβριο οι εξαγωγές παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην σταματήσει η καταβολή υπερωριών, καθώς χάρη σε αυτά τα χρήματα λάμβαναν έναν αξιοπρεπή μισθό. Με το πάγωμα των υπερωριών που προωθούν πολλά εργοστάσια, ο μισθός τους θα μειωθεί κατακόρυφα.

Απεργίες πραγματοποιήθηκαν και την περασμένη εβδομάδα σε ταϊβανέζικο εργοστάσιο παπουτσιών που προμηθεύει δύο πολύ γνωστές εταιρείες αθλητικών ειδών.

Περίπου 7.000 εργαζόμενοι απήργησαν, ζητώντας να μην κοπούν οι υπερωρίες και να μην μετατεθούν συνάδελφοί τους σε άλλα εργοστάσια στην ενδοχώρα και στο Βιετνάμ, όπου το κόστος εργασίας είναι πολύ χαμηλό.
Newsroom ΔΟΛ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στο “σφυρί” οι Αλυκές και το οικόπεδο στην Βασιλική στη Λευκάδα. Βρίσκονται στην ίδια λίστα με τα 175 στρέμματα της Ελαφονήσου (αν.)

Προς πώληση οδεύουν οι Αλυκές και το οικόπεδο στην Πόντι Βασιλικής στη Λευκάδα μέσω ΤΑΙΠΕΔ παρά τα όσα ακούσαμε προεκλογικά.  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *