Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Οκτωβρίου 2019

H Tουριστική Eπιτροπή του Δήμου Kεφαλονιάς διαμαρτύρεται γαι την KYA Iχθυοτροφείων

O Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Κεκάτος και τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς, μετά την αιφνίδια δημοσίευση του ΦΕΚ 2505/2011, το οποίο εμπεριέχει την νέα ΚΥΑ με θέμα «Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες», με Oμόφωνη Απόφασή τους, στην 12η Συνεδρίαση της Επιτροπής στις 16-11-11, επικαιροποιούν, το Πρώτο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, που είχαν εκδώσει για το ίδιο θέμα, στην 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21-9-11.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Τουρισμού, επιβεβαιώνει, προς κάθε θεσμική κατεύθυνση, ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (231/2011), που αφορά την διατήρηση των υφιστάμενων Μονάδων Ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά ΝΑ ΜΗΝ προστεθεί καμία άλλη Μονάδα στην Κεφαλονιά, Νησί χαρακτηρισμένο διεθνώς και επισήμως, ως τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Επίσης υπενθυμίζει, ότι ο Νομός της Κεφαλονιάς θεωρείται ήδη μία περιοχή με έντονη ιχθυοκαλλιεργική δραστηριότητα αφού τόσο στο Νησί μας όσο και την Ιθάκη αλλά και τις Εχινάδες Νήσους υπάρχουν Μονάδες σε πλωτούς κλωβούς στη θάλασσα, με συνολική δυναμικότητα που ανέρχεται στο 10% περίπου της συνολικής δυναμικότητας της χώρας.

Επί προσθέτως, στην Τουριστική Πολιτική του Δήμου κυριαρχεί η προτεραιότητα, περαιτέρω αξιοποίησης των μαγευτικών και ασφαλών διαύλων ναυσιπλοΐας, μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού.

Τέλος και με απεριόριστο σεβασμό σε κάθε νόμιμη Επιχειρηματική δραστηριότητα, υπενθυμίζουμε τόσο την επισήμανση του Υπουργείου Τουρισμού για την αξία της Τουριστικής Βιομηχανίας σε εθνικό οικονομικό επίπεδο, όσο και την επιβεβαίωση της γ.γ. του Υπουργείου κ. Μπέη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Νησί, ότι δεν πρέπει να επεκταθούν οι Ιχθυοκαλλιέργειες στον Δήμο Κεφαλονιάς, γεγονότα που αμφότερα, ενισχύουν την ανάδειξη της Κεφαλονιάς, ως εξέχοντα Τουριστικό προορισμό και όχι ως τόπο παραγωγή Ιχθυοκαλλιέργειας, δραστηριότητα σημαντικά ωφέλιμη, για ανάπτυξη όμως, σε μη Τουριστικές περιοχές.

ΠΗΓΗ : kefalonianmantata.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *