Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2020

Επαγρύπνηση για το νερό

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Γραμματεία της Επιτροπής  μετά την ακύρωση της απόφασης της δημοτικής πλειοψηφίας για την ιδιωτικοποίηση του νερού λόγω νομικών κενών της σύμβασης με την Ε.Υ.Δ.Α.Π, απευθύνει πρόσκληση επαγρύπνησης στους Λευκαδίτες. Επαγρύπνηση  για να σταματήσει οριστικά κάθε περαιτέρω προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, αφού οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι πιέσεις ασκήθηκαν για να περάσει η απόφαση, παρά την απορριπτική γνωμοδότηση της υπηρεσίας. Αυτό που έγειρε την «πλάστιγγα»  ήταν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των Λευκαδιτών κατά της ιδιωτικοποίησης που οργανώθηκαν από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ.

Τα τρία  συλλαλητήρια  ουσιαστικά  απέτρεψαν την παράδοση του νερού στην Ε.Υ.Δ.Α.Π που ήδη έχει βγει στο σφυρί της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Η κινητοποίηση του λαού απέτρεψε ένα ακόμα χαράτσι από το Δήμο, δίπλα στα όσα η κυβέρνηση έβαλε και σε όσα ακόμα πρόκειται να έρθουν.

Χρειάζεται ο αγώνας να συνεχιστεί ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις  των λειτουργιών και υπηρεσιών του Δήμου.

Στόχος της Επιτροπής αλλά και του λαού είναι, στα πλαίσια της θεώρησης ότι το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, να συνεχίσει τον αγώνα   για την διαχείριση του από τον Δήμο, μέσω μιας καλά οργανωμένης υπηρεσίας ύδρευσης-αποχέτευσης, στα πλαίσια ενός εθνικού φορέα διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Άμεσα να προχωρήσει η κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τον Αη Γιώργη αποκλειστικά για την Λευκάδα και άλλα μικρότερα έργα για να έχουν όλοι οι οικισμοί νερό.

Να προγραμματιστούν όλα τα απαραίτητα έργα που θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα (φράγματα, ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές κλπ.) και  θα αυξήσουν τελικά τη διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων.

Μεσοπρόθεσμα χρειάζεται επεξεργασία μιας ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής, που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο Νησί.

Η επιτροπή σύντομα θα συνεδριάσει για την παραπέρα δράση της γύρω από άλλα ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων, παραχώρησης δημόσιας  γης και λοιπών προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 Λευκάδα 10-11-2011

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση-Κάλεσμα συμπαράστασης στους απλήρωτους εργάτες και απολυμένους συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδα-Βόνιτσας

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6μμ στα ΔΙΟΔΙΑ του ΑΚΤΙΟΥ Συμπαραστεκόμαστε στους  απλήρωτους  εργάτες και τους  απολυμένους  συνδικαλιστές των εργοταξίων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *