Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

E.Κ. Λευκάδας & Βόνιτσας: Ανακοίνωση-Καταγγελία

ΑΛΛΑΓΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ  ΣΧΕΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ  ΜΗΤΕΡΑΣ

ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ

 

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης «Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ»  με την οποία μετατρέπει την πλήρη απασχόληση  εργαζόμενης στην δομή «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ»  σε μερική.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση, στο αιτιολογικό της επικαλείται την οικονομική συγκυρία, την στιγμή που όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι,  η δομή «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» δεν έχει οικονομικά προβλήματα.

Η ειρωνεία και ταυτόχρονα η προκλητικότητα της απόφασης   του ΔΣ της «ΔΕΠΟΚΑΛ»  βρίσκεται στο γεγονός ότι πάρθηκε σε χρόνο που η εργαζόμενη συνάδελφος ( Γραμματέας του Σωματείου της) βρίσκονταν σε άδεια κύησης!!!

Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης στο πνεύμα του μνημονίου και του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» δεν διστάζει να εφαρμόσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις καταπατώντας προκλητικά την όποια εργατική νομοθεσία έχει απομείνει για την προστασία των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα  αγνοεί προκλητικά:

  • Την προστασία της μητρότητας ( Ν. 3996/2011  και Ν. 3488/2006)
  • Την συνδικαλιστική  προστασία
  • Την ερμηνευτική εγκύκλιο 31/οικ.37467/16-6-2009 του Ν.3731/2008
  • Τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ»

Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει  συνολικά την αντεργατική πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα, της ελαστικοποίησης της εργασίας, ιδιαίτερα όταν αυτές εκπορεύονται από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να δυναμώσουν τα σωματεία τους, να μην φοβούνται να καταγγέλλουν κάθε αντεργατική συμπεριφορά και απόφαση της εργοδοσίας.

Πρακτικές σαν αυτή της ΔΕΠΟΚΑΛ  θα  βρουν απέναντι τους το σύνολο των εργαζομένων.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 ΛΕΥΚΑΔΑ  15/11/2011

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας καλεί σε διαμαρτυρία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                                      ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ    ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights