Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Ξέσπασε κόντρα για τον νέο νόμο για το κάπνισμα

Για εισπρακτικό μέτρο που έχει σκοπό να αναγκάσει τα καταστήματα εστίασης να απαγορεύσουν το κάπνισμα αλλά με άλλο τρόπο, καθώς θα πληρώνουν δυσβάστακτο φόρο, κάνουν λόγο τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Συναφών επαγγελμάτων.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η καταβολή φόρου σε όσα εστιατόρια, ταβέρνες, και καφετέριες επιθυμούν να επιτρέπουν το κάπνισμα, και ο οποίος θα υπολογίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά και όχι με βάση τον τζίρο.

Από το νόμο εξαιρούνται νυχτερινά καταστήματα όπου σερβίρεται αλκοόλ, όπως στα μπουζούκια, τα κλαμπ, τα μπαρ και στο καζίνο.

Ο κλάδος επαναλαμβάνει ότι οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί, θα πρέπει να λάβει υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αφήνει αιχμές εναντίον των εξαιρέσεων που αφορούν τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει: «Απορρίπτουμε ρυθμίσεις που θα καταργήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος κατ’ όνομα, αλλά θα θέσουν ανεφάρμοστους όρους και ανέφικτες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων μας ως χώρων καπνιζόντων, με σκοπό να καταλήξουμε και στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο».

Και συνεχίζει: «Ο αγώνας που δώσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό δεν ήταν συντεχνιακή υπόθεση κάποιων επιχειρηματιών όπως κάποιοι προσπάθησαν να την εμφανίσουν, αλλά απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού, που μας υποστήριξε ανεπιφύλακτα».

ΠΗΓΗ: Μίκα Κοντορούση, news247.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τσίπρας: Μαζέψτε τα 950 εκατομμύρια που χρωστάνε τράπεζες & κανάλια για να στηριχθεί ο ΕΟΠΠΥ

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης: «Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής […]

Verified by MonsterInsights