Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιουνίου 2022

Δημοψήφισμα και ψήφος εμπιστοσύνης

ΒΟΜΒΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δημοψήφισμα και ψήφος εμπιστοσύνης για το νέο Μνημόνιο

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση της υπό κατάρτιση νέας δανειακής σύμβασης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας παράλληλα ανανέωση της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης. Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Στο δεύτερο μεταπολιτευτικά δημοψήφισμα -ύστερα από το Πολιτειακό του 1974- οδηγείται η χώρα, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού.

Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε“, ήταν η αποστροφή με την οποία ο ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε το δημοψήφισμα μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Χαρακτηρίζοντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως ύψιστη πράξη δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε: “Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον”.

Και ψήφος εμπιστοσύνης

Συνέχεια στο ethnos.gr

Δείε το σχετικο video της Real.gr
 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *