Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιουνίου 2022

Κύριε υφυπουργέ επιτέλους δώστε λύση!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ     

ΗΜΕΡ. : 26/10/2011

“ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

ΑΡ. ΠΡΩΤ :50

 ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ   
 

ΠΡΟΣ

Πληροφορίες  
Πρόεδρος:
Σοφία Κολιζέρα

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Κ.ΜΩΡΑΙΤΗ

Τηλ.6948183161                                       Φαξ:210-2580872  
Γ. Γραμματέας :Νίκος ΠαππάςΤηλ. 6944817386
Φαξ : 210-5065653

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Κ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

2.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

3 .ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ: Κ. θ.ΤΣΕΚΟ

4. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: Κ.ΛΟΒΕΡΔΟ

5. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Δ/κής Μεταρρύθμισης:

Κ. ΡΟΒΛΙΑ
6. ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΕΔΕ: Κ.ΑΣΚΟΥΝΗ

 

ΘΕΜΑ : Μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

Κε Υφυπουργέ, για άλλη μια φορά εκφράζοντας τον θυμό και την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων μας πανελλαδικά , σας καλούμε να πάρετε θέση και να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να δοθεί λύση όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των δομών ΒΣΣ.
Πρόσφατα μας ενημέρωσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και του β’ εξαμήνου 2011 για τα ΒΣΣ. Ωστόσο όλο για χρήματα ακούμε και χρήματα δεν βλέπουμε!
Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο προκάτοχος σας κ. Ρήγας παρά την άμεση παρέμβαση του (εγκύκλιος στις 8/6/2011) για κάλυψη δαπανών από εθνικούς πόρους, εξαιτίας της κωλυσιεργία και γραφειοκρατίας είχε σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνονται για τα δεδουλευμένα τους μόλις τώρα για το χρονικό διάστημα 1/1/2011 έως 30/6/2011. Η χρηματοδότηση δε που έχει δοθεί από την εκάστοτε Περιφέρεια , αφορά το 75% του συνολικού ποσού ενώ ήδη έπρεπε να δίνεται το υπόλοιπο 25%, που υπολείπεται.
Σε επικοινωνία που είχαμε προ δύο ημερών με τη ΔΙΣΑ μας ανέφεραν ότι δεν έχουν καμιά επίσημη ενημέρωση προς το παρόν.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εργαζόμενοι εξακολουθούμε να παραμένουμε απλήρωτοι στην καλύτερη περίπτωση για ένα πεντάμηνο, και εγκλωβισμένοι μεταξύ αρμόδιων Υπουργείων-Περιφερειών-Δήμων προσπαθώντας να βγάλουμε μια άκρη.
Από την άλλη η ΕΕΤΑΑ ενώ θα έπρεπε ήδη να είχε υπογράψει συμβάσεις με τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων ΒΣΣ και να είχε δοθεί τουλάχιστον η β’ δόση για τις δομές, δυστυχώς τελειώνει ο Οκτώβριος και δεν έχει υπογράψει σύμβαση ούτε ένας φορέας!
Ωστόσο οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να καταθέτουν σε μηνιαία βάση τους απολογισμούς των δομών τους!
Και διερωτόμαστε: Με ποιο δικαίωμα μας ζητείτε να απολογούμαστε στην ΕΕΤΤΑ από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση? Με ποια δικαιοδοσία προβαίνουν σε ελέγχους φορέων υλοποίησης όπως ακούστηκε σε κάποιες περιοχές? Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι τραγελαφική!
Παρά ταύτα οι εργαζόμενοι ήταν συνεπείς σε ότι τους ανατέθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μάλιστα αν σκεφτείτε ότι λειτουργούσαμε και εξακολουθούμε να λειτουργούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες!(Απλήρωτοι, έλλειψη αναλώσιμων υλικών, μετακίνησης κλπ)
Πέρα δε από το «κομμάτι» της εργασίας μας απέναντι στους ανθρώπους που εξυπηρετούμε αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε και διοικητικά καθήκοντα αφού στους Δήμους και τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις τους, επικρατεί ένα χάος εν όψει Καλλικράτη, όπως προφανώς γνωρίζετε.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι δικαίως αγανακτούμε προς κάθε κατεύθυνση όταν δεν μας αναγνωρίζετε στο ελάχιστο την προσφορά μας !
Παρά την καλή μας διάθεση και προθυμία δυστυχώς αντιμετωπιζόμαστε απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς με αναλγησία και αδιαφορία. Λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό!
Οι εργαζόμενοι των ΒΣΣ που τόσα χρόνια συμβάλλουν ουσιαστικά στο κράτος Υγείας – Πρόνοιας στηρίζοντας ανήμπορους συμπολίτες μας αλλά και το ίδιο το κράτος, είναι πλέον οι «ίδιοι» που χρειάζονται βοήθεια!
Έχουμε επέλθει σε οικονομική εξαθλίωση σε αδιέξοδο και απόγνωση!
Η υπομονή μας πλέον έχει εξαντληθεί.
Για άλλη μια φορά σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος! Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πλέον ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά, η εικόνα που έχουμε αποκομίσει είναι ότι όλοι είναι «αρμόδιοι» και συνάμα «αναρμόδιοι»!
Ήδη κάποια Σωματεία προκήρυξαν απεργία διαρκείας. Στην πορεία θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Σωματεία ενώ έπονται προσφυγές ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφ’ όσον κανείς δεν μας λαμβάνει υπόψη!
Είμαστε θυμωμένοι ωστόσο έχουμε ακόμα τη διάθεση για συνεργασία επί της ουσίας!
Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να ανταποκριθείτε άμεσα στην έκκληση μας για βοήθεια!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Σοφία Κολιζέρα Νίκος Παππάς

ΠΗΓΗ : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *