Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

«Φωτιά» το πετρέλαιο. Τι να προσέξετε κατά την παραλαβή

Οικονομικά βαρύς αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας για τα νοικοκυριά, καθώς οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου αναμένεται να κυμανθεί στα 0,92 – 1 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται εφέτος στα 0,60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 0,21 ευρώ πέρυσι. Δηλαδή αύξηση περίπου 5 ευρώ ανά χίλια λίτρα.

«Η τιμή εκκίνησης είναι στα 0,92 λεπτά το λίτρο, αλλά αν αλλάξει η διυλιστηριακή τιμή και αυξηθεί τότε θα ανεβάσουμε και εμείς τις τιμές», δηλώνει στο newsbomb.gr ο πρατηριούχος και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

«Η τιμή ενδέχεται να φτάσει και το 1 ευρώ μέσα στο χειμώνα, αλλά αυτό εξαρτάται από τα διυλιστήρια και φυσικά από την τιμή του αργού πετρελαίου», σημειώνει ο κ. Ασμάτογλου.

Ερωτηθείς για τη ζήτηση που σημειώνεται φέτος σε σχέση με τις άλλες χρονιές, ο κ. Ασμάτογλου τονίζει πως «υπάρχει μεγάλη μείωση, λόγω φυσικά των οικονομικών της κάθε οικογένειας που εξαιτίας της κρίσης έχουν επιβαρυνθεί.

«Ζητούν πολύ λιγότερες ποσότητες σε σχέση με πέρυσι, βάζουν πολύ λιγότερα λίτρα, ενώ κάνουν οικονομία και στο θερμοστάτη, ανάβοντας το καλοριφέρ μόνο τις πολύ ψυχρές μέρες», δηλώνει στο newsbomb.gr ο κ. Ασμάτογλου.

Τι να προσέξετε κατά την παραλαβή του πετρελαίου

Συνέχεια στο ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουλαράκου στο newsbomb.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights