Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

«Θα το καταψηφίσω για τα παιδιά μου, κι ας με διαγράψουν»

Επιμένει η Λούκα Κατσέλη ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 37 προειδοποιώντας ότι αν ψηφιστεί θα οδηγήσει σε τέτοια ύφεση που δεν θα επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι. Μιλώντας στο iefimerida χαρακτήρισε «άνευ ουσίας» την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που έκανε στη ρύθμιση ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες βράδυ.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, η άρση επέκτασης κλαδικών συμβάσεων δεν θα είναι επ’ αόριστον αλλά μέχρι το τέλος του Μεσοπρόθεσμου. «Μα δεν ήταν αυτή η διαφωνία μας. Το θέμα είναι ευνοϊκότερη ρύθμιση» ανέφερε η πρώην υπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή «εγώ θα καταψηφίσω».

Οσο για το ενδεχόμενο διαγραφής της απαντά: «Μερικά ζητήματα είναι θέματα αρχών. Είναι η στάση που πρέπει να κρατήσω απέναντι στον εαυτό μου, στα παιδιά μου, στους ανθρώπους που με ψήφισαν» λέει  η κυρία Κατσέλη.

Σηκώνοντας το γάντι που της πέταξε χθες ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου τόνισε ότι τα ζητήματα δεν είναι ιδεολογικά, αλλά πολιτικά, η κυρία Κατσέλη απαντά: «Αυτό το μέτρο θα είναι τόσο υφεσιακό που οι εθνικοί στόχοι δε θα επιτευχθούν! Σε 3 μήνες θα το βρούμε μπροστά μας, ενώ το άρθρο αυτό διαλύει όλες τις συλλογικές οντότητες στη χώρα».

Σύμφωνα μάλιστα με υπολογισμούς της η επίπτωση του ΑΕΠ στην ύφεση θα είναι δραματικά: «Οχι μείον 2,5% αλλά από μείον 3,5% έως μείον 5,5% θα έχουμε ΜΟΝΟ από αυτό το μέτρο» αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής και προσθέτει: «Ετσι θα πέσουν τα έσοδα και θα έρθει η τρόικα να πει «δεν εκπλήρωσες τους στόχους»».

Η κύρια Κατσέλη αμφισβητεί επίσης τα όσα είπαν τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο πρωθυπουργός ότι η υπερψήφιση του άρθρου 37 είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Επικαλείται μάλιστα την πρόσφατη συνέντευξη στην «Καθημερινή» του εκπρόσωπου της Κομισιόν στην Ελλάδα κ. Ματίας Μορς στην οποία είχε αποκαλύψει ότι η Τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση και είχε απλώς συστήσει να συνεννοηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Δεν είναι αλήθεια ότι ζητήσαμε ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Κάποιες φορές, δηλώσεις που αποδίδονται στην τρόικα από κάποια μέσα ενημέρωσης είναι καθαρά εφευρήματα και μας παρουσιάζουν ως τέρατα» είχε δηλώσει ο κ. Μόρς χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας δώσουν την δόση γι’ αυτό. Με πίεζαν και μένα ως υπουργό γι’ αυτό αλλά δεν ενέδωσα. Το ίδιο μας έλεγαν το Σεπτέμβριο, το ίδιο τον Δεκέμβριο και τον Μάιο. Ας βγει η κυρία Μέρκελ, ο Σαρκοζί, οποιοσδήποτε, να πει δεν δώσαμε τη δόση στην Ελλάδα επειδή δεν ήθελε να ισχύει το άρθρο 37! Είναι ενάντια στο κοινοτικό κεκτημένο» υποστηρίζει με έμφαση.

Η κυρία Κατσέλη επιμένει επίσης στις αιτιάσεις της ότι το μέτρο αυτό προωθείται επειδή εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών. Όλα αυτά θα τα περιγράψει στην ομιλία της αύριο στη Βουλή φέρνοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα της κατάστασης που θα επικρατήσει στην αγορά.

ΠΗΓΗ : iefimerida.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights