Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

“Άρχισαν τα όργανα” (φαίνεσθαι) ή “βάζουν πλάτη” (ουσία);

Από το δείπνο των τεσσάρων στην τρόικα του ΠΑΣΟΚ; – Τι σημαίνει το άρθρο Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Λοβέρδου

– Γιατί δεν έμειναν εκτός της πρωτοβουλίας και άλλα κορυφαία στελέχη;
– Γιατί έσπευσε να το υιοθετήσει ο Ευ.Βενιζέλος;
– Γιατί δεν αντέδρασε το Μ.Μαξίμου αλλά το χαιρέτησε κιόλας;
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Από το πρωί της Κυριακής, όταν στις ιστοσελίδες των τριών κορυφαίων υπουργών ανέβηκε το κείμενο – παρέμβασή τους, στην πρώτη ανάγνωση έβλεπε κανείς μια περιγραφή της σημερινής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα.
Τονιζόταν μάλιστα η άρνηση κάποιων να βοηθήσουν να βγούμε από το αδιέξοδο.

Είναι δύσκολο όμως κανείς να πιστέψει ότι τρείς κορυφαίοι υπουργοί μιας κυβέρνησης, η οποία καθημερινά βάλλεται από παντού λόγω των σκληρών μέτρων που παίρνει, αποφάσισαν να γράψουν ένα άρθρο από κοινού χωρίς να έχουν και κάτι άλλο στο μυαλό τους.

Ακόμα και όταν το Νοέμβριο του 1995 τρία ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Πάγκαλος, Σημίτης, Αυγερινός) συνέφαγαν στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου όλοι στην αρχή είχαν σπεύσει να υποβαθμίσουν το γεγονός.
Όμως το δείπνο αυτό έμεινε στην ιστορία αφού ήταν ο προάγγελος της έλευση Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην εξουσία.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι περισσότεροι παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις. Εκτός βεβαίως του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ήταν και ο πρώτος, ίσως και ο μόνος, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή που χαιρέτησε την κίνηση των τριών. Και αυτό σε κάποιους δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. Ακόμα και το ενδεχόμενο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να ήταν ενήμερος ακόμα και πριν γραφτεί το συγκεκριμένο άρθρο.

Επίσης, ένα ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Ο Γιάννης Ραγκούσης θεωρείτο τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα ο εξ’ απορρήτων του Γ. Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που ήταν κοντά του από την αρχή όσο κανείς άλλος. Βέβαια θα πει κάποιος, αυτό άλλαξε από την στιγμή που μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Μεταφορών – γεγονός που τον είχε ενοχλήσει και δεν το έκρυψε ποτέ…

Άλλο ένα ερώτημα είναι, που είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στην συγγραφή ενός τέτοιου άρθρου. Ο αποκλεισμός του προκαλεί δεύτερες σκέψεις. Ή μήπως δεν αποκλείστηκε αλλά απλά δεν θέλησε να συμμετάσχει;

Κάποιοι λένε οτι με το κείμενο αυτό οι 3 υπουργοί στέκονται πλέον απέναντι από συναδέλφους τους όπως οι κύριοι Ρέππας, Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Παπουτσής αλλά και Χρυσοχοϊδης και δείχνουν να θέλουν να απομακρυνθούν από οτιδήποτε τους συνδέει με το κομματικό παρελθόν που δεν έχει εντυπωθεί και τόσο καλά στην μνήμη πολλών ελλήνων.

Και αδιαμφισβήτητα το κείμενο αυτό αποτελεί και μια πολιτική πλατφόρμα η οποία θα ήθελαν οι τρεις να ορίζει την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Συνέχεια στο newsit.gr

Στημένη από Γιώργο η «πλάτη» των τριών

Η παρέμβαση των τριών υπουργών και δελφίνων Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση με το κοινό άρθρο στις ιστοσελίδες τους, μόνο τυχαία δεν είναι.

Γίνεται σε μια στιγμή που η κοινωνία «βράζει» και έχει πολλαπλή στόχευση.

Γι’ αυτό και έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πριν την ανάρτηση του άρθρου, το διάβασε και έδωσε το πράσινο φως για τη δημοσιοποίησή του.

Οι τρεις υπουργοί συζητήσανε για πρώτη φορά το θέμα την Πέμπτη και στη συνέχεια πήρε την πορεία του.

Πρόθεσή τους είναι να δραματοποιήσουν την κατάσταση εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη στην Βουλή.

Ασκώντας μια μορφή «τρομοκρατίας» για τη δυσκολία της συγκυρίας και το διακύβευμα της ψηφοφορίας, που δεν είναι άλλο από την εκταμίευση της έκτης δόσης, οι τρεις υπουργοί θέτουν τα μέλη της Κ.Ο. προ των ευθυνών τους.

Τους λένε δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς «ή ψηφίζετε ή αφήνετε τη χώρα στο έλεός της χωρίς χρήματα».

Ταυτόχρονα, εκπέμπουν σήμα κινδύνου προς την κοινωνία και τους συνδικαλιστές εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα παραλύσουν τη χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Το «εκ προ μελέτης έγκλημα» επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την κίνηση έσπευσε να επικροτήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «πολύ θετική», κάνοντας λόγο για «καλό οιωνό» για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι:

«Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή. Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα».

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights