Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη σύνδεση της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο: οδική σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα σύνδεση της ζεύξης Ακτίου- Πρέβεζας με τον Δυτικό Άξονα Β-Ν (την Ιόνια Οδό δηλαδή).
Είναι έργο το οποίο αναμένεται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί της Λευκάδας και με την ολοκλήρωση του τα 16+5χλμ δρόμου θα ενώνουν το νησί του Ιονίου με τους οδικούς άξονες Άκτιο-Αμβρακία και Άκτιο-Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα μέσω ενός ασφαλούς δικτύου δρόμων.
Για το έργο της σύνδεσης της Λευκάδας θα κατασκευαστούν δύο κλάδοι:

ΚΛΑΔΟΣ 1: ΒΟΝΙΤΣΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ, μήκους 16,4 χλμ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο στην Βόνιτσα μέχρι την περιοχή κάστρου Αγίας Μαύρας, ανατολικά της γέφυρας που συνδέει τη Λευκάδα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου θα γίνει βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου ενώ νέα χάραξη θα έχουμε για την παράκαμψη του οικισμού του Αγίου Νικολάου.

ΚΛΑΔΟΣ 2: ΑΚΤΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ μήκους 5,4 χλμ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο στο Άκτιο μέχρι την σύνδεση της με τον κλάδο 1 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Από τα 5,4 χλμ , τα 2,5 χιλιόμετρα αποτελούν βελτίωση της υφιστάμενης οδού ΑΚΤΙΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Το έργο επίσης θα περιλαμβάνει:

– Παράπλευρο οδικό δίκτυο
– Ισόπεδους κόμβους
– Τεχνικά έργα

Σύμφωνα με την απόφαση θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εντοπίζονται στις θέσεις:

– Άγιος Νικόλαος
– Βυζαντινά Μνημεία Βόνιτσας και Αγίας Μαύρας
– Οθωμανική μονότονη γέφυρα στην Διώρυγα Κλεοπάτρας
– Βυζαντινά κτίρια στη θέση Παλάτι
– Κάστρο Τεκέ-Γρίβα Βόνιτσας

Είναι το τρίτο κατά σειρά οδικό έργο που εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι μετά από την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το λιμάνι του Αστακού και την Πρέβεζα. Με το έργο αυτό η Λευκάδα θα βρίσκεται μέσα στο δίκτυο αυτοκινητόδρομων που με ραχοκοκαλιά την Ιόνια Οδό θα μετατρέπουν το ταξίδι σε ευχάριστη και ασφαλή υπόθεση μειώνοντας δραστικά και τις χρονοαποστάσεις.

ΠΗΓΕΣ : Agrinio – Culture, ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Διαβάστε σχετικά

Εγκρίθηκε η Περιβαλλοντική Μελέτη για την Ιόνια Οδό (5 Σεπτεμβρίου 2011)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *