Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

KKE: Για την παρουσία της Eurogendfor στην Ελλάδα

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Παρουσία της Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής (Eurogendfor) στην Ελλάδα

Πληθαίνουν οι πληροφορίες, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην Ελλάδα έφτασε μονάδα της «Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής» (Eurogendfor), με σκοπό την καταστολή των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες μονάδες έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Ιταλία.

Πρόκειται για ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής που έχει δημιουργηθεί για το….
χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μία πρωτοβουλία από έξι κράτη , Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία με έδρα την Ιταλία.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και δεν καλύπτεται από την τοποθέτηση της ΕΛΑΣ. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες και να είναι σίγουρη ότι μια τέτοια εξέλιξη η σκέψη θα απαντηθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα από το ΚΚΕ και τον αγώνα του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν έχουν έρθει στην Ελλάδα τέτοιες δυνάμεις καταστολής, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτές, ή άλλες παρόμοιες δυνάμεις και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής».

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος

Θανάσης Παφίλης

ΠΗΓΗ:http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/kke-eurogendfor.html

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights