Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΥΑ

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί το δελτίο τύπου του κ. Μαργέλη σχετικά με το θέμα της άρσης των περιοριστικών όρων δόμησης σε εύρος ζώνης 300 μέτρων από τις ακτές προστατευόμενων περιοχών (NATURA 2000).

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΣΕ ΛΩΡΙΔΑ 300 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ

Σε σχετικό δελτίο τύπου στις 8/12/2010, ενημερώναμε τους συμπολίτες μας για τις ενέργειές μας για την άρση των περιοριστικών όρων στη δόμηση που θεσπίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με την αναφερόμενη απόφαση, μεταξύ των άλλων, σε ζώνη βάθους 300 μέτρων από τον αιγιαλό σε όλες τις ανατολικές και τις νότιες ακτές της Λευκάδας, σε όλες τις ακτές του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα πλην της γεωργικής.

Σήμερα, με ευχαρίστηση, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο πως ύστερα από συντονισμένες ενέργειες τις τελευταίες 15 ημέρες, με πειστική επιχειρηματολογία, γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, το θέμα οδεύει για λύση.

Και οι δύο Υπουργοί κατενόησαν το πρόβλημα, συμφώνησαν, έκαναν τις αναγκαίες συνεννοήσεις και απομένει πλέον η αναγκαία γραφειοκρατική διαδικασία για την τροποποίηση της Κ.Υ.Α..

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε πως χωρίς μεγάλες κουβέντες, δηλώσεις και καταγγελίες, αλλά με σοβαρότητα, γνώση, συγκροτημένη επιχειρηματολογία και συντονισμένη προσπάθεια, μπορούμε να λύνουμε προβλήματα και να προασπίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας.

Από το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *