Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2022

Πολιτικά ηθικό, α-ήθικο ή ανήθικο;( της Εύας Λιβιτσάνη)

 

Θα ξεκινήσω τον προβληματισμό μου χρησιμοποιώντας τ’ άστρα που θεωρώ τους ιδανικότερους συντρόφους στις ώρες της επιζητούμενης μοναξιάς και εσωτερικής δυσλεκτικής ενός υποκειμένου.

 Τ’ άστρα λοιπόν υπήρξαν πάντα μάρτυρες χωρίς φωνή στα παγκόσμια γεγονότα που απ ‘τις αποφάσεις των ανθρώπων δραματοποιήθηκαν κατά την εξελικτική διαδρομή της ιστορίας τους.

 Η ανθρώπινη διαδρομή διαφαίνεται μέσα απ’ το λόγο που γίνεται πράξη. καθημερινά το ον δοκιμάζεται στις αποφάσεις του με και από αυτές ώστε να προχωρήσει σίγουρα βήματα ως τον ατελή ή μη προορισμό του.
Η πολιτική του όντος όμως πολύ συχνά παραστρατεί και διαφεύγει του ηθικού προορισμού της. -ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?-. Τότε ο εσωτερικός χάρτης αλλάζει κλίμακα και το υποκείμενο προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τα χιλιοστά του.
Τι είναι πολιτικά ηθικό? τι α-ηθικό και τι ανήθικο?! Ερωτήματα που θα με ενδιέφερε να γνώριζα τις απαντήσεις τους.
Πολύ συχνά σκεπτόμενη και αναζητώντας απαντήσεις, αναμοχλεύω μέσα από θύμισες λόγια κάποτε φίλων και κάποτε πολιτικά συντρόφων, μα, η ικανοποίηση αργεί υποχωρεί και οδηγεί αναπόφευκτα στο διαπροσωπικά φυσικό αδύνατο.

 ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!! Τι είναι πολιτικά ορθό, υπάρχει ή είναι ουτοπικά διαπραγματεύσιμο ανάλογα με τη συμφεροντολογική διάθεση της εκάστοτε εξουσίας?

Εγώ κι εσείς φίλοι, πολιτικά ή μη συνοδοιπόροι και αναγνώστες θα κληθούμε οσονούπω να αποδώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης για άλλη μια φορά στην προεδρευόμενη δημοκρατία μας, μέσω κάποιου πολιτικού Α-πολιτικού συνδυασμού.

Θ’ αποφασίσουμε άραγε ως πολιτικά υποκείμενα ή οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί πριν από εμάς για εμάς??

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα 2012

Καθημερινά μία γυναίκα τον τελευταίο καιρό πήγαινε σε σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της και ζητούσε μόνο δύο φέτες τυρί και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *