Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Παραιτούνται προνομίου στη Δημοκρατική Αριστερά

Την απόφασή τους να παραιτηθούν των αμοιβών που παίρνουν από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής ανακοινώνουν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του Σώματος Φίλιππο Πετσάλνικο, ο Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται ότι οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. προέβησαν στην κίνηση αυτή “σε συνέχεια των δηλώσεων του Φώτη Κουβέλη για τον περιορισμό των αποδοχών των βουλευτών και με στόχο την αντιστοίχηση στις συνθήκες λιτότητας των Ελλήνων πολιτών”.

 

Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης, με άρθρο του σε δικτυακό τόπο, προαναγγέλλει πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς για συλλογή υπογραφών βουλευτών για το θέμα των βουλευτικών προνομίων και του ρόλου του βουλευτή, ώστε -όπως σημειώνει- “να αποκατασταθεί το κύρος του ελληνικού Κοινοβουλίου”.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. υπογραμμίζει ότι “πρέπει να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση, όπως έχει συμβεί με τους μισθούς όλων όσοι πληρώνονται από το Δημόσιο” και ότι “είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της Βουλής”.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί η λεγόμενη διπλή σύνταξη των βουλευτών, που -όπως τονίζει- “αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία”, και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα.

Ο κ. Κουβέλης ζητεί, ακόμη, να υπάρξει δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.

“Είναι προφανές ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα επιλύσουν το δημοσιονομικό προβλήμα της χώρας, ούτε αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Έχουν, όμως, έντονο το συμβολισμό για μια κοινωνία που στενάζει από τα βάρη. Θα δείξουμε στην πράξη σε όλη την κοινωνία ότι οι Έλληνες βουλευτές δεν αποτελούν μια ξεχωριστή και ‘καλοφυλαγμένη νησίδα’ σε μια χώρα που βουλιάζει” σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Θετικά σχολίασε την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ερωτηθείς σχετικά στο περιστύλιο της Bουλής δήλωσε: “Έχουμε προτείνει από καιρό δραστικότερες περικοπές για όλους τους βουλευτές, με απόφαση της Βουλής. Οτιδήποτε συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση είναι θετικό και την ώρα που δοκιμάζονται σκληρά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όλοι οι βουλευτές οφείλουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα”.

Πολλοί άλλοι βουλευτές, πάντως, απέφυγαν να τοποθετηθούν.

ΠΗΓΗ : MEGATV

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *