Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Δήμαρχος τύπωσε βιβλία για όλους τους μαθητές

Φωτ. newsit.gr

Δήμαρχος έβαλε τα γυαλιά στο Υπ. Παιδείας – Τύπωσε βιβλία για όλους τους μαθητές

Τι λέει στο Νewsit o Δήμαρχος Ιλίου που έδωσε λύση στο πρόβλημα χιλιάδων μαθητών και γονέων που δεν άντεχαν το οικονομικό βάρος των φωτοτυπιών.

Την ώρα που εκατομμύρια μαθητές είναι ακόμη δίχως βιβλία και το σύστημα φωτοτυπία έχει πάρει φωτιά, ένας Δήμαρχος σκέφτηκε το αυτονόητο! Πως το να τυπώσει βιβλία για τους μαθητές κοστίζει φτηνότερα από τις εκατομμύρια φωτοτυπίες που θα χρειάζονταν για να εφοδιαστούν όλα τα παιδιά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Με λίγα λόγια ο δήμαρχος Ιλίου έβαλε τα γυαλιά στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Nίκος Ζενέτος “κάναμε μια έρευνα και είδαμε με τους συνεργάτες μου οτι για να βγουν φωτοτυπίες το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Δεδομένου ότι στο Ιλιον έχουμε 10.200 μαθητές και οι σελίδες που επρεπε να τυπώσουμε ήταν περίπου 4.200.000 σελίδες με την προσφορά που μας έδωσαν 0.5 λεπτά του ευρώ την κάθε σελίδα, έφτανε το ποσό των 250.000 ευρώ μαζί με την βιβλιοδεσία. Ετσι καλέσαμε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και ορισμένους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και αποφασίσαμε να τυπώσουμε την ύλη που χρειάζεται σε βιβλία έως τα Χριστούγεννα που αναμένεται να έρθουν τα βιβλία από το Υπουργείο Παιδείας. Ετσι τυπώσαμε 128 τίτλους βιβλίων αφού επικοινωνήσαμε με τυπογραφεία και αυτο μας κόστισε περίπου 33.000 ευρώ δηλαδή πολύ φτηνότερα από τις φωτοτυπίες. Τόσο οι γονείς, οσο και οι μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία και δέχομαι πολύ αγάπη από τους δημότες μου”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κύριος Nίκος Ζενέτος

Συνέχεια στο ρεπορτάζ του newsit.gr
 
Δείτε σχετικό video (alfavita.gr)
 

Σχετικά

– (20/9/2011): Υπ. Παιδείας «καλεί» Σχολικά Συμβούλια

– (11/9/2011): Με τη βοήθεια των δήμων ξεκινούν τα σχολεία

– (2/9/2011): DVD και φωτοτυπίες αντί βιβλίων …και «με τη βούλα»

– (29/8/2011): CD και φωτοτυπίες αντί για βιβλία

– (30/5/2011): Επιστροφή των σχολ. βιβλίων για επαναχρησιμοποίηση

Γενικά για αναρτήσεις στην κατηγορία Παιδεία/Εκπαίδευση/Δια Βίου Μάθηση (αρχείο) εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ολες οι αλλαγές στη Γ Λυκείου

Τρεις κατευθύνσεις με τρία κοινά υποχρεωτικά μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα-Γραμματεία, Ιστορία, Ερευνητική Εργασία) προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *