Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Μεγανήσι: Άφαντοι οι πρωταγωνιστές…(γράφει ο Γ. Γαβρίλης)

Tην  πρόθεση της ανεξαρτητοποίησης του υπέβαλλε γραπτώς στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην αντιδήμαρχος  κ.  Θ.Κονιδάρης.

Ο  κ.Κονιδάρης  έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή του αυτή σε γνωστούς και φίλους . Το μόνο που απομένει είναι  να την  «επισημοποιήσει» τρόπο τινά στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Άγνωστο γιατί, οι δημοτικές παρατάξεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης  παραμένουν σε αδράνεια, επιτρέποντας  το νησί να μένει τώρα 50 περίπου μέρες χωρίς δημοτικό συμβούλιο, φαίνεται να παρατείνουν τις διακοπές μην αντιλαμβανόμενες την κρισιμότητα των ημερών που διέρχεται η κοινωνία μας.

Με μεγάλα θέματα «ανοιχτά» δείχνουν σαν να προσπαθούν να παγώσουν την επικαιρότητα, κατευνάζοντας την  ανησυχία του κόσμου για τα μεγάλα ζητήματα του Μεγανησίου, τον ΣΜΑ, το Βιολογικό, το  Χωροταξικό, την ύδρευση, το θέμα της παραμονής  του Μεγανησίου  σαν αυτόνομος δήμος.

Ήδη απολύθηκαν δύο υπάλληλοι, ανοίγοντας το δρόμο και για συνέχεια…

Αβεβαιότητα, αμηχανία , αδράνεια… οι λέξεις που ταιριάζουν σαν τίτλος της τελευταίας περιόδου!

Επίσημη συνάντηση της συμπολίτευσης χθες βράδυ με άγνωστο περιεχόμενο συζητήσεων, «οικογενειακή» υπόθεση βλέπετε.  Ανεπισήμως συνάντηση γίνεται κάθε βράδυ σε γνωστό τους «στέκι».

Άφαντη η Κίνηση Ενεργών Πολιτών, άφαντη η αντιπολίτευση κι όπως με πληροφορήσανε προσπάθεια  αποπολιτικοποίησης του Μέντη με το νέο καταστατικό.

Το Meganisinews  προσπάθησε να αποκτήσει ολόκληρο το video της συζήτησης για  την  παιδεία  ορίστε τι απάντηση πήρε:

«Όσο αφορά τα βίντεο από τη ημερίδα για τη παιδεία δεν υπάρχουν από το δεύτερο μέρος, δηλαδή της συζήτησης λόγω συμφωνίας των παρευρισκομένων να μη καλυφθεί οπτικοακουστικά».

Σε επικοινωνία   με τους εμπλεκομένους με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Η δική μου άποψη είναι ότι τόσο η τοποθέτηση του δημάρχου (που τον άφηνε έκθετο) όσο και οι τοποθετήσεις των κ. Θ. Κονιδάρη και Α. Γατή (θεωρήθηκαν αντιδραστικές;)  έπεσαν θύμα λογοκρισίας!

Επισυνάπτω την απάντηση  του κ.  Α. Γατή και καλώ τον σύλλογο να πάρει επίσημη θέση δια ανακοινώσεως :

 

 Λαμία, 25-09-2011

Προς
Meganisi News

Κοιν.:
Δ.Σ. Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ»
(δια του Προέδρου)

Απαντώντας στην ερώτησή σας που μου αποστείλατε μέσω mail, σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη μου, η άποψή μου αλλά, προφανώς, ούτε και η συγκατάθεσή μου/συνέναισή μου για την μη οπτικοακουστική καταγραφή του δεύτερου μέρους της συζήτησης για την Παιδεία που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο Μέντης» στις 20 Αυγούστου στο Μεγανήσι (Σπαρτοχώρι).

Ωστόσο οφείλω να επισημάνω ότι δε μπορώ να γνωρίζω αν η απάντηση που λάβατε εσείς σχετικά με το θέμα και τη συνδεδεμένη με αυτό ερώτησή σας προς εμέ αφορά κάποια ύστερη απόφαση του  Δ.Σ. του «Μέντη» ή μόνο τον διαχειριστή/τους διαχειριστές του blog του Συλλόγου Μεγανησιωτών.

Όπως και να’ χει, όμως, είναι άλλο πράγμα η απάντηση του Συνδέσμου να είναι απάντηση που βασίστηκε σε δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. και να έχει καταγραφεί στα Πρακτικά, κάτι που προϋποθέτει σαφώς και τη συγκατάθεση, γραπτή ή προφορική, των προσκεκλημένων ομιλητών αφού τους αφορά και  των οποίων οι εισηγήσεις βιντεοσκοπήθηκαν. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, ότι το Δ.Σ. ασχολήθηκε με το θέμα σε κάποια ύστερη συνεδρίασή του, κάτι το οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Σε ό,τι αφορά το «ότι δεν είναι αυτό δυνατό [η καταγραφή σε video],επειδή οι παρευρισκόμενοι (φανταζόμαστε κι εσείς) συμφωνήσατε να μην γίνει καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού στην δεύτερη περίοδο όπου υπήρξατε κι εσείς ομιλητής», αυτό εξ’ όσων θυμάμαι (και θυμάμαι καλά) αφορούσε μόνο την συνάδελφο φιλόλογο κ. Καββαδά, η οποία, απευθυνόμενη σε όλα τα sites (όσα τέλος πάντων «κάλυπταν» την εκδήλωση),  εξέφρασε την επιθυμία να μην καταγραφεί με οιονδήποτε τρόπο μια συγκεκριμένη παρέμβασή της και μόνο.

Αν και η εξέλιξη αυτή με «αιφνιδιάζει» όσο και η απάντηση του «Μέντη» ή μόνο του/των διαχειριστή/των διαχειριστών του blog του, σάς δηλώνω ευθαρσώς ότι θα έρθω σε επαφή με το Δ.Σ. και θα ζητήσω το απόσπασμα video που αφορά στο πρόσωπό μου ως προσκεκλημένου εισηγητή, όσο, φυσικά, και τις απαραίτητες εξηγήσεις σε σχέση με τις … «περικοπές», εάν και εφόσον αυτές έγιναν και με ποία συναίνεση, τουλάχιστον κατά το μέρος που με αφορά άμεσα. Πάντως σας επαναλαμβάνω ότι, σε ό,τι με αφορά,  δεν ρωτήθηκα αλλά ούτε και συνήνεσα σε οιαδήποτε κατατεθειμένη πρόταση, προφορική έστω, από πλευράς του «Μέντη» ως διοργανωτή για την μη οπτικοακουστική καταγραφή της εισήγησής μου.

Σαφώς και δεν διακατέχομαι από καμία επιθυμία προβολής, αλλά θα ήθελα, εφόσον προέκυψε θέμα,  το συγκεκριμένο υλικό για το προσωπικό μου αρχείο, διότι το Video μάλλον κατέγραφε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Επειδή δεν επιθυμώ μέσω της απάντησής μου, την οποία ευγενικά μου ζητήσατε, να δημιουργηθούν οποιαδήποτε «σύννεφα» ή να οδηγηθούν τα πράγματα σε άλλες ατραπούς μέσω σκόπιμων και στοχευμένων παρερμηνειών, οφείλω για λόγους αρχής και προσωπικότητος να δηλώσω ότι δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση ότι ο «Μέντης» και τα αξιόλογα άτομα που συμμετέχουν είτε ως απλά μέλη, είτε στο  Δ.Σ. σε αυτόν, προέβησαν σε ενέργεια και κατόπιν δήλωση που δεν είναι συμβατή με τα δημοκρατικά ειωθότα και τον σεβασμό προς τα μέλη και φίλους του Συλλόγου που τους στηρίζουν στις προσπάθειές τους και τις πρωτοβουλίες τους. Ευχαριστώ.

Απ. Γατής
Εκπ/κός ΠΕ07 Med

 

Αυτά  αγαπητοί μου συντοπίτες, θα επανέρθω με « φρέσκα»!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πολιτικές διώξεις σε βάρος Μεγανησιωτών με αφορμή τις Βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας

Αρνούνται σε καρκινοπαθή 73χρονο Μεγανησιώτη πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, εξαιτίας μακράς απουσίας του για νοσηλεία στην Αθήνα. Η πρωτοφανής απόφαση του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *