Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

Οι διορισθέντες μετά το 2004 στην κορυφή της εφεδρείας

Οι διορισθέντες μετά το 2004 χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ συζητείται να τεθούν στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων εφέδρων, όπως δήλωσε χτες ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στον Τύπο.

Ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε στους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και του ΑΠΕ ότι θα οριστούν επιπλέον κριτήρια για την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού που θα βγει σε εργασιακή εφεδρεία, όπως συζητήθηκε στην πρόσφατη κυβερνητική επιτροπή, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο χρόνος καθώς και ο τρόπος πρόσληψής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόσφατη κυβερνητική επιτροπή που αποφάσισε τα νέα οικονομικά μέτρα διαπιστώθηκε έλλειμμα νομικού πλαισίου για την προετοιμασία της εργασιακής εφεδρείας, γεγονός στο οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, καθώς και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας.

Συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, επικουρούμενη από νομικούς, η οποία θα καταρτίσει άμεσα τα κριτήρια με τα οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό των 30.000 υπαλλήλων από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα οποία θα ενταχθούν σε νομοθετική ρύθμιση.

Για τον λόγο αυτό χτες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός των εφέδρων μέχρι το τέλος του 2011 θα είναι 30.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, αλλά τόνιζαν ότι δεν ισχύει η αναλογία 20.000 από τον ευρύτερο και 10.000 υπάλληλοι από τον στενό δημόσιο τομέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι «έφεδροι» από τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν στη διυπουργική επιτροπή και κερδίζουν έδαφος είναι:

  • Να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του πλεονάζοντος προσωπικού από το 10% των 42.000 υπαλλήλων των 151 φορέων οι οποίοι πρέπει να καταθέσουν στοιχεία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Να ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι 5.508 μεταταχθέντες στο Δημόσιο από ΟΑΣΑ (1.440), από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (1.568), καθώς και οι υπάλληλοι της πρώην Ολυμπιακής (2.500 περίπου).
  • Να ενταχθούν σε εφεδρεία υπάλληλοι αορίστου χρόνου που έχουν προσληφθεί από το 2004 και έπειτα χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη πρόταση θέτει υποψήφιους προς εφεδρεία περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, το γνωστό και ως «Διάταγμα Παυλόπουλου».

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις αορίστου χρόνου κυρίως σε δήμους, αλλά και σε ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, ύστερα από αλλεπάλληλες συμβάσεις έργου ή χρόνου που ξεπερνούσαν συνολικά τους 24 μήνες.

Διαβάστε εδώ. (imerisia.gr)

Σχετικό

Πιο κοντά στην εφεδρεία οι εκτός ΑΣΕΠ;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η αντιδήμαρχος Λευκάδας κα Ζωή Σκιαδά-Πετούση ξεκαθαρίζει: “Το παρεχόμενο νερό και όλες οι υποδομές είναι και παραμένουν ιδιοκτησία του Δήμου Λευκάδας”

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό συμβούλιο και πάλι η πρόεδρος του συμβουλίου διέκοψε την συνεδρία λόγω των κινητοποιήσεων των […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *