Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Τελικά 10 οι αλλαγές για τη δομή του νέου Λυκείου

Foto: tanea.gr

Σύμφωνα με την τελική πρόταση για την δομή και την μορφή του νέου Λυκείου, προτείνεται:

1.      Αύξηση των ωρών διδασκαλίας την Νεοελληνικής γλώσσας και της Λογοτεχνίας κατά 2 ώρες.

2.      Ενίσχυση της αγγλικής γλώσσας που θα διδάσκεται υποχρεωτικά και στις 3 τάξεις του Λυκείου, 3 ώρες την εβδομάδα.

3.      Μείωση του αριθμού των γνωστικών αντικειμένων τα οποία εντάσσονται σε ομάδες μαθημάτων ως προς το περιεχόμενό τους.

4.      Περισσότερα μαθήματα επιλογής και λιγότερα υποχρεωτικά στην Β και Γ Λυκείου.

5.      Εισαγωγή 2 επιπέδων στην διδασκαλία – του βασικού και του υψηλού – ανάλογα με την ικανότητα του μαθητή.

6.      Εισαγωγή νέων μαθημάτων μέσω της ζώνης “Τέχνη και Πολιτισμός”.

7.      Αύξηση των επιλογών στην διδασκαλία ξένων γλωσσών.

8.      Εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε όλα τα μαθήματα.

9.      Αλλαγή του μοντέλου διδασκαλίας και εφαρμογή της συνεργατικής μεθόδου.

10.  Εισαγωγή ερευνητικής εργασίας την οποία θα κάνει ο μαθητής με την βοήθεια καθηγητή συμβούλου. Θα γίνεται μια εργασία την χρονιά με ελεύθερο θέμα.

ΠΗΓΗ: dete.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις (!) πανελλαδικές εξετάσεις σε τρία χρόνια θα καλούνται να δώσουν οι μαθητές του Λυκείου στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. […]

Τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας τιμούν την 28η Οκτωβρίου τον μεγάλο Αγωνιστή της Ελευθερίας, Απόστολο Σάντα

Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός προς τιμήν του Μεγάλου Αγωνιστή της Ελευθερίας, Απόστολου Σάντα Με την αρχή του νέου σχολικού έτους και […]

1 Σχόλιο

  1. Ιανουάριος 2011: Το υπουργείο Παιδείας βγάζει την Ιστορία από τον κορμό της υποχρεωτικής διδασκαλίας στη Β’ και στη Γ’ Λυκείου και τη μετατρέπει σε μάθημα επιλογής. Την εντάσσει σε ομάδα μαθημάτων με τον τίτλο «Αρχαιογνωσία» και η διδασκαλία της περιορίζεται στην «Αρχαία Ιστορία» και την «Ιστορία των ιδεών». Η «Ευρωπαϊκή Ιστορία» εντάσσεται σε άλλη ομάδα, αυτή των Κοινωνικών Επιστημών. Η Νεότερη Ιστορία της Γ’ Λυκείου δεν υπάρχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Στην πρώτη Λυκείου η Ιστορία παραμένει μάθημα υποχρεωτικό με 3 ώρες διδασκαλία την εβδομάδα.

    Το απόσπασμα είναι αντιγραφή απο άρθρο της ελευθεροτπίας με τον ίδιο τίτλο,εγώ όντας καχύποπτος αναρωτιέμαι γιατί επιχειρείται τέτοια απαξίωση στην ιστορία,τόσο τραγικό είναι να γνωρίζει την ιστορία του,ειδικά αν είναι αυτής της τάξεως μεγέθους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights