Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ξεκινούν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ στα σχολικά κυλικεία

Για την προαγωγή της υγιεινής και ασφαλούς διατροφής των μαθητών.

Οι έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία και ο συντονισμός σχετικών δράσεων για την προαγωγή της υγιεινής και ασφαλούς διατροφής των μαθητών, τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση φορέων στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στη σύσκεψη, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ, συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, Πέτρος Σωτηρίου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του δήμου Πατρέων, Ανδρέας Φίλιας, η προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Σαμαντά Διονυσία, ο προϊστάμενος της ίδιας Διεύθυνσης της ΠΕ Αχαϊας, Λάμπος Θεόδωρος, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, Βασίλειος Χονδρογιάννης και η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, Πιερρή Ευγενία.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις, που ελήφθησαν, αφορούν:

Στη διενέργεια συστηματικών και αυστηρών ελέγχων στα κυλικεία των σχολικών μονάδων της ΠΕ Αχαΐας, από κλιμάκια του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Υγείας, τόσο ως προς τα προσφερόμενα προς πώληση είδη τροφίμων, με βάση τη σχετική νομοθεσία, όσο και ως προς τις συνθήκες υγιεινής.

Στην ενεργοποίηση των επιτροπών ελέγχου των κυλικείων εντός τον σχολικών μονάδων για την αποτελεσματικότερη επίβλεψη των ανωτέρω.

Στη διοργάνωση ημερίδας, με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων, για ενημέρωση των υπευθύνων των κυλικείων και των διευθυντών των σχολικών μονάδων επί του θέματος.

Στην αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό των δράσεων, σε επόμενη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων.

ΠΗΓΗ : kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights