Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

9% θα προσλάβει, 1 στους 4 θα απολύει

 

 

 

 

Μόλις το 9% λέει πως θα προσλάβει,1 στους 4 εργοδότες ετοιμάζει απολύσεις…

Ένας στους τέσσερις εργοδότες στην Ελλάδα διαβλέπει τον κίνδυνο απόλυσης προσωπικού τη στιγμή που μόλις σε ποσοστό 9% οι επιχειρηματίες θεωρούν πως θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν κόσμο. Αυτά είναι τα συμπεράσματα των προβλέψεων για το Δ’ τρίμηνο του 2011 της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης, που ανακοίνωσε σήμερα η Manpower Group.

Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο -13% υποδεικνύοντας ότι περισσότεροι είναι οι εργοδότες που προβλέπουν μείωση από αυτούς που προβλέπουν αύξηση των θέσεων εργασίας. Ο Δείκτης παρουσιάζεται μειωμένος κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 καταγράφει μείωση της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Συνολικά, οι εργοδότες και στους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας δηλώνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που απασχολούν θα μειωθεί μέσα στο προσεχές τρίμηνο, με τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις να προέρχονται από τον χώρο του Τουρισμού (-24%) και των Κατασκευών (-23%).

συνέχεια εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *