Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Οι 151 φορείς του δημοσίου για εργασιακή εφεδρεία

Δείτε  εδώ.

Αθήνα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αρ. Πρωτ. ΕΓΔΕΚΟ 1597

ΠΡΟΣ: Γραφεία Διευθυνόντων Συμβούλων _ΕΚΟ

Γραφεία Οικονομικών _ιευθυντών

(Ως πίνακας διανομής 1 )

Κοιν.: Γραφεία Υπουργών (Ως πίνακας διανομής)

ΘΕΜΑ: Πλεονάζον προσωπικό και εργασιακή εφεδρεία.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Οι δημοσιονομικές εξελίξεις απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 7 του άρθρου 37 του ν. 3986 περί εργασιακής εφεδρείας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προβείτε ταχύτατα σε μια κατ’ αρχήν εκτίμηση πλεονάζοντος προσωπικού του φορέα σας που θα μπορούσε να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

H αναζήτηση του πλεονάζοντος προσωπικού θα πρέπει να γίνει κατ’ αρχήν μεταξύ όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα (κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ). Πέραν αυτών τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κοκ. Έως 26/9/2011 θα πρέπει να υποβληθούν στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομικών οι κατά τα ανωτέρω προτάσεις σας, οι οποίες κατά κανόνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων του φορέα σας.

Σε δεύτερη φάση, εάν ο φορέας σας απασχολεί περισσότερους των 100 εργαζομένων, το σύνολο των υπολοίπων εργαζομένων τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός από τη λήψη της παρούσης και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών το πολύ.

Η αξιολόγηση διερευνά την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού με βάση τα διεθνώς ισχύοντα και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του φορέα. Η αξιολόγηση οδηγεί στην διαπίστωση τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού που θα ενταχθεί συμπληρωματικά προς τα προηγούμενα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Ο Ειδικός Γραμματέας

Γιώργος Κυριακός

Εσωτερική Διανομή:

1. Γραφείο Υπουργού

2. Γραφείο Γεν. Γραμματέα κ. Η.Πλασκοβίτη

3. Δ/νση ΔΕΚΟ

4. Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εγκύκλιος του Υπ. Οικ. προβλέπει και ερωτηματολόγιο (!) στους φορολογούμενους για τον τρόπο διαβίωσής τους και των υποχρεώσεών τους

Όπως αναφέρεται στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι θα καλούνται με επιστολή της εφορίας να συμπληρώσουν δύο έντυπα. Το πρώτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights