Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαΐου 2022

Συνήγορος του Πολίτη: Προσοχή σε συγκεκριμένο mail

Κυκλοφορεί e-mail που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN  και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να  δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν  κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για  εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που  χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι  χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να  αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!) Διαβάζετε με  προσοχή τα e-mail σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites  να εγκαθιστούν λογισμικό. Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την  καθημερινή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και ανάγνωση των e-mail σας.

Ευχαριστώ,

Δ. Βράζος, Συνήγορος του Πολίτη, Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών.

Τηλ.: 210-7289666 210-7289666

Σ.σ.: Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν και κάτι περίεργα mails που αναφέρονται σε δήθεν απενεργοποιημένο λογαριασμό (συγκεκριμένης) τράπεζας κλπ., κλπ. Αν κάποιος ενεργοποιήσει ένα συγκεκριμένο link σύνδεσης ή απαντήσει στο mail ή ακόμα ότι το mail αναγνώσθηκε, τότε μάλλον εγκαθίσταται Trojan ή άλλου είδους πρόγραμμα, ικανό να κάνει μεγάλη ζημιά, από όλες τις απόψεις.

Προσωπικά έγινα αποδέκτης τέτοιων mails (χείριστα ελληνικά και όλα μαρτυρούσαν ότι επρόκειτο για αυτόματη μετάφραση, δηλ. «μετάφραση-μηχανάκι»).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *