Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

“Να σταματήσει, επιτέλους, τα παραμύθια (!!!) της η κ. Γκερέκου”

Κέρκυρα 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Απάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, σε βουλευτή Κέρκυρας, Α. Γκερέκου, για το Φορέα Διαχείρισης της παλιάς πόλης Κέρκυρας – Μνημείο Ουνέσκο

Σπ. Σπύρου: «Να σταματήσει, επιτέλους, τα παραμύθια (!!!) της η κ. Γκερέκου

   «Πραγματικά και ουσιαστικά απούσα η βουλευτής Κέρκυρας, Α. Γκερέκου, από τα τεκταινόμενα στην Κέρκυρα, καταφτάνει εξ Αθηνών και κάνει δηλώσεις, πιστεύοντας ότι «κομίζει γλαύκας», ωστόσο αυτό που πράττει είναι να διηγείται παραμύθια (!!!), αγνοώντας ενέργειες και πράξεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, αφού οι Κερκυραίοι γνωρίζουν άριστα ποιοι ευθύνονται πλέον για την καθυστέρηση του Φορέα Διαχείρισης, απαντώ στις πρόσφατες δηλώσεις της για την ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναφορικά με το Φορέα Διαχείρισης της παλιάς πόλης Κέρκυρας – Μνημείου της Ουνέσκο.

Για την ιστορία αναφέρομαι:

  • Στις 2 Μαρτίου τρέχοντος έτος, η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ζήτησε από την νεοεκλεγείσα αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τη συμμετοχή της στο Φορέα Διαχείρισης.
  • Στις 19 Μαρτίου και συγκεκριμένα στην πρώτη μετά την επιστολή της κ. Μενδώνη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα συζητήθηκε και ελήφθη ομόφωνη απόφαση του σώματος για τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στο Φορέα, ενώ ενημέρωσε τη Γ.Γ. του Υπουργείου για την απόφαση αυτή.
  • Ακολούθησε δική μου επιστολή -μέσα στον ίδιο μήνα- προς την κ. Μενδώνη από την οποία ζητούσα την άμεση υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών του Φορέα και τον καθορισμό πόρων της ετήσιας χρηματοδότησης.

Ας μας πει, λοιπόν, η κ. Μενδώνη και η υποστηρικτής της στην Κέρκυρα, κ. Γκερέκου, ποια είναι τα κονδύλια που θα διαθέσει το Υπουργείο Πολιτισμού για τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης και ας αφήσει τις υπεκφυγές και την απόδοση ευθυνών σε τρίτους.

Με την ευκαιρία, να θυμίσω και την υπόσχεση του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, τόσο σε εμένα όσο και στο Δήμαρχο Κέρκυρας, ότι εντός του Ιουνίου που πέρασε θα ερχόταν στην Κέρκυρα – στην έδρα της τουριστικής και πολιτιστικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – που είναι η μόνη που δεν έχει επισκεφτεί στο πλαίσιο των περιοδειών που έκανε, προκειμένου να υπογράψει τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης.

Η ασυνέπεια λόγων και πράξεων δεν μπορεί να καλυφθεί με υπερφίαλες δηλώσεις, όταν η κ. Γκερέκου έχει ήδη διατελέσει υφυπουργός Πολιτισμού και δεν έπραξε το παραμικρό, κατά τη διάρκεια της θητείας της για την Κέρκυρα.

 

Ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *